ספריות דיגיטליות
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ערוץ Crash Course ביוטיוב. הערוץ מכיל סרטונים במתכון של קורסים קצרים בנושאים חינוכיים, לימודיים וחברתיים ובמגוון תחומי דעת. יש להם 11 מליון מינויים ברחבי העולם. הרעיון של קראש קורס הוא ליצור למידה קצרה וחוייתית ולעיתים קרובות משתמשים בקורס מסוג זה כהכנה למבחן או למבחני מיון. התוכן באנגלית, מן הסתם, אבל אפשר להפעיל כתוביות אוטומטיות, גם בעברית. תוכלו למצוא ולהציג לסטודנטים שלכם תכנים איכותיים ולבסס עליהם למידה.
אוריינות מידע ומידענות בכיתה המתוקשבת
-
-
אלה פלג. מטרת סביבה זו היא מיקוד תהליכי חשיבה ומידענות וכן ניתוח ויישום של פיתוח המצאה על שלביה השונים. חשוב כי התלמידים יתנסו בתהליך פתרון בעיות כשהם מטפלים בפתרון הבעיה בעזרת תהליך התיכון ובמיומנות של מידענות, כשהמסר המרכזי זימון יכולת פיתוח ההמצאה והנגשתה לאוכלוסייה דיפרנציאלית בכל מקום וזמן כדי לאפשר חשיבה פורצת גבולות. מעבדה מכילה בתוכה "מעבדת מידענות" , "מעבדת תיק מוצר" וכמובן, "מעבדת בלוגים" שם כל התהליכים השיתופיים מתועדים.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Loading...
חשיבות הצלבת המידע תוך הסתכלות על הקשר הנתונים הכללי בכדי ליצור ניתוח אמין ומדויק מרצה: קובי ביטר
Loading...new -
-
-
-
-
-
-
ייטקלאס היא יוזמה משותפת למשרד החינוך ולמשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, לרכישת "כישורי הייטק" ומיומנויות משמעותיים למאה ה-21. הייטקלאס היא תוכנית ללימודי הייטק במערכת החינוך, שנועדה לחשוף את התלמידים לעולמות ההייטק ולאפשר להם להיות משתתפים פעילים בסביבה עתירת דיגיטל ומידע. התוכנית בנויה לכלל התלמידים! תוכנית הייטקלאס מלווה במעטפת רחבה של תמיכה וחיבור עם התעשייה והאקדמיה, ובכלל זה: חונכות בקבוצות קטנות לתלמידות ותלמידים ע"י תגבור בקב' קטנות באמצעות סטודנטים באקדמיה ללימודי מדעים; סיורים בחברות הייטק בתעשייה; פגישות שיח עם עובדים ועובדות בתפקידים שונים בחברות שונות מעולמות ההייטק; ליווי של חברות הייטק בימי שיא של התוכנית, ועוד.
פלטפורמות מקוונות ללמידה סינכרונית מרחוק (הדרכות ופרקטיקות)
-
-
-
-
-
-
זו פלטפורמה מקוונת ישראלית שנועדה לכיתות וירטואליות / אונליין Newrow נוסדה ב-2016 ע"י יזם ההייטק והנדל"ן והפעיל החברתי רוני צארום, ומומנה מאז ועד היום על ידו. כמו כן מכהן רוני כיו''ר החברה. Newrow מיצבה את עצמה כחברה מובילה בתחום הכיתות הוירטואליות וניהול פגישות הוידאו עם לקוחות הכוללים חברות גלובליות מובילות ומוסדות חינוך כגון תכנית TEALS של מייקרוסופט, תומסון רויטרס, קאטרפילאר, NAPA, NTT Data, ברליץ, אוניברסיטת דרום פלורידה ו-South College.
-
Zoho Meeting is another excellent tool for video conferencing. This solution is web and browser-based, and therefore, you don't need to download any software or perform any installation to use the tool. With a simple chrome extension you can host and record online meetings and webinars. Furthermore, you can share and record screens across various platforms.
-
-
-
Adobe Connect is a web conferencing platform that offers collaborative experiences. User can enjoy online meetings and webinars, video and audio conferencing, screen-sharing, polls, instant messaging, and file sharing. The software is intuitive and easy to use. Adobe Connect allows you to customize meeting rooms to suit your needs. You have complete control over the features and appearance of your meeting rooms. And you can customize your meeting rooms with layout and background images, add functionalities and features.
-
שירות ועידת האינטרנט (Web Conferencing) מספק פלטפורמה הנותנת מענה לצרכי משתמשים שונים כגון העברת מצגות, עבודה משותפת על מסמכים, שימוש משותף באפליקציות, תמיכה מרחוק במחשבים, העברת הדרכות וניהול אירועים וירטואלים(webinar) מרובי משתתפים וכל זאת באמצעות רשת האינטרנט. שירות ועידות האינטרנט מסופק באמצעות שירות Webex מבית Cisco המיועד להעברת תכנים ויזואליים לצד תכנים קוליים ומספק סביבת עבודה וירטואלית, אינטרקטיבית, דינמית ומאובטחת. כל שהמשתתפים צריכים כדי לצפות ולהשתתף באופן פעיל בועידת אינטרנט הוא מחשב ממוצע המחובר לרשת האינטרנט, מצלמת אינטרנט, מיקרופון ואוזניות. חדרי ועידות האינטרנט יאפשרו לך: • להעביר מצגות. • לעבוד באופן משותף על קבצים . • להדגים תוכנות הנמצאות על מחשבי המשתתפים . • לקיים שיחות קוליות ושיחות וידאו בטכנולוגית VoIP מאובטחת ואיכותית. השירות מאפשר להצטרף לפגישת אינטרנט באופן קולי גם על-ידי מכשיר טלפון רגיל. באופן זה, יכול כל משתתף שאינו נמצא בסביבת מחשב לקחת חלק בועידה. תכונה זו מחברת למעשה בין משתתפים בסביבת IP לבין אנשים בסביבת טלפוניה מסורתית (PSTN).
-
-
המלצות אפרת מעטוף : בעקבות שאלות רבות של מורים ורכזי תקשוב, המבקשים להיערך למקרה ויידרשו ללמידה מרחוק, מצורף מידע על מספר כלים המתאימים לצורך קיום מפגשי ווידאו עם תלמידים, ללא עלות. חשוב לבחור את הכלי המתאים לאופי המפגש – יש הבדל בין מפגש למידה בו יש לשתף מסך או להציג מצגת, לעומת מפגש שנועד לשמירה על קשר של תלמידי הכיתה והמחנך), מספר המשתתפים, משך המפגש, מכשיר הקצה ועוד. נקודה חשובה נוספת היא שחלק מהכלים (או פונקציות/תכונות ספציפיות בהם) נפתחו לשימוש חופשי רק לתקופה הקרובה בשל מגיפת הקורונה.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ניתן להוסיף לכל כיתה בטימס אפליקציית אנליטיקות המכונה Insights. האפליקציה מאפשרת לנתח לעומק את פעילות הכיתה בשלל פרמטרים, כמו גם פעילות של כל תלמיד בנפרד. הניתוח נעשה באופן השוואתי לאורך זמן פעילות הכיתה, ומאפשר לראות התקדמות או נסיגה. זוהי אפשרות נפלאה לבסס את ההוראה על נתונים שנאספים בצורה בלתי אמצעית מהפעילות של התלמידים בטימס.
-
-
-
-
-
מדריך זה מסביר כיצד ניתן ליצור סקר במערכת לימוד מרחוק ZOOM באתר המודל. ניתן ליצור שני סקרים בשיעור וכל סקר שנפתח מקבל מספר ונוכל לבחור אותו מרשימת הסקרים. השימוש בסקר מאפשר לערוך שיח מבוסס נתונים ובאפשרות המרצה להציג את תוצאות הסקר למשתתפים ולתת משוב מיידי. הסקר מקדם פדגוגיה חדשנית מכניס עניין לשיעור ומפעיל את הסטודנטים בלמידה מעורבת, אקטיבית ושיתופית
-
מאת: דורון לרר שירות "פייסבוק רומס" מאפשר לכל משתמש פייסבוק לפתוח לעצמו מעין "חדר" שיחת וידאו פרטי, שאליו יוכל להזמין את מי שהוא רוצה. החדר יכול להיות פתוח באופן כללי, כלומר שכל חברי הפייסבוק שלכם יוכלו להיכנס אליו ולשוחח איתכם ללא הגבלה, או לחלופין – אחרי שפתחתם חדר אתם יכולים להחליט בעצמכם אילו חברים להזמין אליו, וביכולתכם גם לזמן חברים שאין להם פייסבוק, באמצעות שליחת קישור שיאפשר להם להיכנס לחדר שלכם. כל "חדר" שכזה יכול להכיל עד 50 אנשים, ואין הגבלת זמן על משך השיחה.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
שני גולדשטיין : רוצים לשלוח בקלות ובמהירות קטע מהקלטת ZOOM? אפשרי! התוכנה Grain for Zoom מאפשרת לסמן חלקים מההקלטה ולשלוח קישור רק לתכנים הרלוונטים
Loading...IL איך להדגיש ולשלוח קטעים מהקלטות ZOOM 5 תמונת דמות איך להדגיש ולשלוח קטעים מהקלטות ZOOM
Loading...new -
בימים של למידה מרחוק אם חיפשתם כלי לייצר מפגש אינטראקטיבי עם ממשק נוח וקליל אז זה ההזדמנות שלכם. הכירו את Meetbutter היא פלפטורמה ללמידה אונליין (בדומה לזום, גוגל מיט וטימס) השוני שלה שהממשק שלה מאוד נוח לשימוש, העיצוב שלו פשוט אבל גם יוצר עניין וחוויה. הייחודית מתבטאת בעיקר בנוחות השימוש ובאפשרות לייצר למידה אינטראקטיבית יותר גם עם סוגי מדיות אחרות. המון פיטצ'רים נוחים ויעילים ליצירת למידה שיתופית. כרגע אפשרי גם במחשב (אין תמיכה במובייל או טאבלטים) והשימוש הוא חינמי. אז אם אתם מתכננים איזה מפגש למידה אינטראקטיבי בקרוב שווה לכם להתנסות בה ולחזור ולהגיד איך היה
-
-
מרחבי ווידאו-צ'ט פיזיטליים הם מרחבים סינכרוניים לקיום מפגשים קבוצתיים. המרחב הווירטואלי מעוצב כמקום פיזי – כיתה, פארק, משרד וכד'. המשתתף יכול לנוע בתוך המרחב באמצעות כפתורי החיצים ו/או העכבר. במרחב נעשה שימוש בווידאו ובאודיו מרחביים – פירוש הדבר שכל משתתף שומע ומדבר רק עם מי שקרוב אליו בתוך המרחב. בכניסה למרחב מתחברים המשתתפים למצלמת הווידאו והמיקרופון שלהם, ובזמן שהם נעים במרחב הם יכולים לבחור האם להצטרף / להתרחק משיחה עם משתתף אחר או קבוצת אנשים. כך שרק כאשר שני ממשתתפים (או יותר) יתקרבו האחד אל השני הם יוכלו לשמוע ולראות האחד את השני, ממש כמו בחיים האמיתיים.
-
-
האווטרים החדשים של Zoom מאפשרים לך להופיע למיפגשים ולשיעורים בתור ארנב מונפש התכונה החדשה נועדה להטמיע קצת כיף וחוויה לפגישות או לשיעורים מקוונים , אך יכולות להיות לה גם יתרונות מעשיים. האווטרים של בעלי החיים משקפים אוטומטית את תנועות הראש והבעות הפנים שלך. בשלב זה, אווטרים של זום כוללים רק דמויות של בעלי חיים כמו שועל, חתול, ארנב או דביבון, אך החברה מציעה שעדכונים עתידיים יכללו מגוון רחב יותר של אפשרויות אווטאר. מלבד הוספת אלמנט מהנה ומשעשע לפגישות, אווטרים יכולים להציע פתרון מעשי לתופעת "עייפות זום".
כלים דיגיטליים ואתרי אינטרנט ללמידה מקוונת
-
-
TechforLearners.org is a searchable online database of educational technology tools that facilitate online learning from edtech companies, including McGraw-Hill, Instructure and Cengage. It allows educators to search for free and discounted tools and services by grade level, product type and subject matter.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
במקום להוריד תוכנה ייעודית שתעשה זאת, עם תוסף Screencastify תוכלו להקליט קטעי וידאו ישירות מכרום. על אף שמדובר בתוסף לדפדפן, ניתן להקליט באמצעותו גם את שולחן העבודה או את מצלמת האינטרנט שלכם. התוסף אינו תלוי בפלאש או Java, ולכן פועל על כל הפלטפורמות – OS X, חלונות, לינוקס ו-Chromebook. בקיצור – אם אתם רוצים להוסיף פן קצת יותר מקצועי או הסברתי לוידאו שלכם, או פשוט להסביר לסבתא נחמדה איך מפעילים את פייסבוק, זו אחלה דרך לעשות זאת. להורדת התוסף לכרום https://bit.ly/3dufMOP
-
-
-
המלצת Tamar Haritan ממליצה על Nimbus, תוסף לכרום, אופרה או פיירפוקס שהוא למעשה גם כלי שיתופי! חשבון בגרסת החינם מאפשר עד 50 הערות ועד 3 שותפי עריכה. למי שנדרש מעבר יש רמות שונות של חשבונות. לינק לסרטון הסבר- https://youtu.be/ihPdwnVixYc לפרטים והורדה- https://nimbusweb.me/screenshot.php Nimbus Capture to record videos of your entire desktop or browser tabs, or create videos using your webcam. Take screenshots to capture full web pages—or part of a web page. https://nimbusweb.me/screenshot.php
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nearpod כלי מעולה המאפשר למורה להעביר תכנים ישירות למכשירים הנייחים והניידים של התלמידים. מתאים לתנאים מגוונים: • מפגשי למידה בהם המורה והתלמידים נוכחים באותו המרחב הפיסי: חדר מחשבים / כיתה עם מחשבים ניידים, טאבלטים או סמארטפונים. • שיעור סינכרוני • עבודה במרחבים מגוונים, לדוגמה: במהלך סיור לימודי (בתנאי שיש חיבור לאינטרנט !) איך זה עובד ? המורה מכין מראש, באמצעות הכלי, מצגת אינטראקטיבית אשר יכולה לכלול טקסט, תמונה, וידאו, אודיו, חידונים וסקרים, כלי ציור ועוד. במהלך השיעור נכנס המורה לחשבונו ומפעיל את המצגת. את הקוד שמתקבל הוא מוסר לתלמידיו כדי שיכנסו באמצעותו אל האתר (במחשבים ניידים) או דרך האפליקציה. אפרת מעטוף בבלוג שלה
-
-
הדגש של LiveBoard הוא על שיתוף פעולה בין מכשירים ניידים ויעיל מאוד לתקשורת, ללמידה ולעבודה מרחוק יחד עם חברים לכיתה, קולגות ומשפחה, והכל בזמן אמת. בוחרים "שידור" ומקבלים קוד כניסה לשיחה לטובת שליחתו. מאוד יעיל לשימוש כאשר קהל היעד הוא דור ה-Z שיעדיף ללמוד ולעשות כמעט הכל מהנייד. אבל גם בני הדורות האחרים יותר יוכלו להנות כצד נתמך אם לא כ-host. ניתן לנהל תקשורת אישית או קבוצתית ולנהל את הלמידה בצ'ט או ב"לייב", למשל, תרגול של תחומי הדעת השונים. את הלוח הלבן ניתן להפעיל בשידור חי כדי לצייר, לשרטט, להוסיף תמונה ולגבש סיעור מוחות עם משתתפים מרחוק. אהבתי במיוחד את ידידותיות השימוש ונוחות התפעול, למשל, אם משרטטים מלבן עם האצבע על המסך, LiveBoard יזהה ומייד ישפץ אותו לצורה גיאומטרית עם קווים ישרים. אפשרות נוספת מצויינת היא הקלטת המסך. ניתן להקליט את מסך הטלפון וליצור הדרכות על אפליקציות, או על שימוש בנייד. את הסרטון ניתן לשתף בתוך ה-LiveBoard באופן אישי לתלמיד/איש קשר או לכל הקבוצה וניתן לשתף מחוץ לאפליקציה ברשתות חברתיות, או כלינק.
-
המדריך הקצרצר ל-Flipgrid Flipgrid היא אפליקציה מדהימה שמאפשרת לכל תלמיד להקליט סרטון קצר על שאלה שהוגדרה מראש, כך שבסופו של דבר מתקבל אוסף של סרטונים מכל תלמידי הכיתה. זוהי דרך נפלאה לנצל את הטכנולוגיה על מנת לשמוע כל תלמיד ותלמידה, ועל מנת לשתף בידע של כולם בצורה חווייתית ומהנה. כמובן שהאפליקציה הזו שימושית במיוחד עכשיו, בזמן הלמידה מרחוק, ולכן הכנתי סרטון הדרכה קצרצר על האפליקציה: איך יוצרים כיתה, איך פותחים נושא לדיון, איך שולחים נושאים לדיון וכיצד התלמידים משיבים.
-
למידה מרחוק היא לא רק מפגשים ב-Zoom, היא גם למידה א-סינכרונית, למשל באמצעות סרטונים. ואם כבר אנחנו משתמשים בסרטונים, אז מומלץ שנוסיף כתוביות, ואם כבר מוסיפים כתוביות אז עדייך להשתמש ב- AutoCap, אפליקציה שמאפשרת להוסיף כתוביות באופן אוטומטי! האפליקציה היא לשימוש בנייד. אז למה כדאי להוסיף כתוביות לסרטון? • נגישות • 65% מהאוכלוסייה הם לומדים ויזואליים. ככה נקל על הלומדים שלנו. מהם היתרונות המרכזיים של האפליקציה? • זמן הוספת הכתוביות מצטמצם משמעותית (אם כי האפליקציה עדיין לא חפה מטעיות) • האפליקציה נוחה מאוד לתפעול • ניתן לערוך את הכתוביות (שינוי טקסט/צבע/גופן/הנפשה). מהם החסרונות המרכזיים של האפליקציה? • ניתן להוסיף כתוביות לסרטון באורך של עד 5 דקות בגרסה החינמית. בינינו מי צופה בסרטונים יותר מ-5 דקות • לוגו האפליקציה יופיע על גבי סרטון בגרסה החינמית. אי אפשר רק לקבל דברים בחינם…
-
-
-
-
-
-
-
-
Mentimeter הוא כלי המאפשר יצירת מצגת אינטראקטיבית/סקר עם שאלות מסוגים שונים, וכך מתאפשרים שיתוף פעולה מתוקשב ומתן משוב מהתלמידים. השקפים העומדים לרשותנו: שקף מסוג חד ברירה, בחירת תמונה, ענן מילים, דירוג, דעה חופשית, ניקוד, דירוג בגרף, בחירת מנצח והבעת דעה. נוסף לכך אפשר ליצור בוחן, וכן ישנן תבניות ליצירת שקפים נוספים ללא פעילות. את התשובות ניתן להציג במגוון דרכים, למשל עמודות, ענן מילים ועוד. התשובות יוצגו על מסך המורה. ניתן ליצור מצגת בשפה העברית, אך שפת הממשק היא אנגלית. הגרסה החינמית מאפשרת שלוש הפעלות בפעילות.
-
עדכנתי את הסקירה שלי על פלטפורמת TRELLO בעקבות השימוש הגובר בה ע"י מרצים באוניברסיטה ובמכללות , מתברר כי תוכנות שהיו שוליות לפני עידן הקורנה הפכו להיות הרבה יותר שימושיות מאז שהגיעה משפחת הפשע החדשה מסין (משפחת קורונה) במקור פותחה תוכנת TRELLO לניהול פרוייקטים , היא חינמית ואחת הידידותיות ביותר בעולם, אבל נמצאה יעילה מאוד ליצירת לוח שיתופי מקוון בקורסים אקדמיים . לסקירה
-
מערכת h5p משמשת ליצירת פעילויות אינטראקטיביות, בהן מקבל התלמיד משוב מיידי. משחק זכרון / התאמה מיון הוספת נקודות חמות על תמונה – כדי להוסיף מידע לתמונה או כדי לבדוק את ידיעות התלמיד, כחלק ממבדק ציר זמן סרטון אינטראקטיבי – הלבשת שאלות על גבי סרטון (למשל שאלות רב ברירה או השלם את החסר) כרטיסיות תרגול את התוכן ניתן לשתף כקישור או להטמיע באתר.
-
-
-
-
-
-
ד"ר מיכל לוי-קרן : ההתנסות בכלי הדיגיטלי מזמנת פעילויות למידה הנושאות אופי חקרני, התנסותי, יצירתי ומאתגר. גלוגסטר הוא פלטפורמה המאפשרת ליצור פוסטרים או כרזות דיגיטליות, המשלבים טקסט, קישורים, תמונות, קובצי קול וקובצי וידאו. הכלי יכול לשמש כאמצעי ללמידה בכיתה וכאמצעי להערכה חלופית, וכן להצגת פוסטר מדעי בכנסים וימי עיון.
-
-
-
עמוס רבן : מה זה? mytestbox כלי לבניית מטלות ובחינות מבית מטח שפותח עבור משרד החינוך לתמוך בבתי ספר המגישים לבחינות בגרות מתוקשבות ובחינות בגרות עתירות מדיה - אבל הוא זמין לשימוש כולם! הכלי, המבוסס על הסטודיו של מטח, מאפשר לכלל החטיבות העליונות להעביר את כל תהליך ההערכה המסכמת לפלטפורמה דיגיטלית, במימון מלא של משרד החינוך בעיני בכל הקשור לאירועי הערכה מסכמת (ולא מעצבת) הוא הכלי המתאים ביותר למציאות ההערכה בבתי הספר בישראל. גילוי נאות: אני שותף להובלת פרויקט הבגרויות עתירות המדיה בהיסטוריה בפרט, וגם ביתר תחומי הדעת. אז אני משוחד לחלוטין, אבל תנסו בעצמכן/ם! מצרף קישור לפלייליסט שלי ביו-טיוב עם כמה סרטוני הדרכה בסיסיים לשימוש בכלי - ואני אוסיף עוד! מה חשוב לאנשי ונשות חינוך לדעת: - ניתן לבנות בקלות בחינות בכל תחום דעת שתרצו, במבנה שיכול להתאים למטלות כיתה, הערכה חלופית ועד לבחינות מתכונת בפורמט של בחינת הבגרות - זיהוי המורה, זיהוי התלמידים: הכניסה לכלי - באמצעות מערכת ההזדהות האחידה של משרד החינוך - כך שיש זיהוי ודאי של התלמידים/ות - נתמך גם במחשבים וגם במכשירים ניידים - ניהול הבחינה על ידי המורה - ניתן לבחון בכיתה וניתן גם לבחון מרחוק. יש לוח ניהול בחינה (דשבורד) מעולה. - התוכנה רצה על הדפדפן ולא נועלת את המחשב, בניגוד לתוכנת ה-iTest של בחינות הבגרות. הזדמנות נהדרת להיפטר מהחומר הסגור בבחינות מרחוק. - חינם לכלל החטיבות העליונות בישראל - במימון אגף הבחינות. אין צורך לקנות רישיון לסטודיו של מטח. זה מוצר נפרד. - שיתופיות: ניתן להעביר בחינות בין מורים באמצעות שיתוף של קישור לבחינה ושיוך של הבחינה למורה אחר - הטמעה: ניתן להטמיע כמעט את כל סוגי המדיה הדיגיטלית או באופן טבעי או על ידי הטמעת קוד - סרטים, תמונות, קבצי קול, אינפוגרפיקה, נוסחאות, מפות ועוד.. - ניתן להעתיק בקלות יישומים טכנולוגיים מבחינות בגרות עתירות מדיה שכבר התקיימו באמצעות הטמעה של קוד המסופק על ידי מטח - קישור לקבוצות הלימוד: בעזרת רכז/ת התקשוב ניתן לייבא את כל קבוצות הלימוד של המורה למערכת - ולבחון כיתה מסוימת, קבוצת לימוד כמו מגמה, או מספר תלמידים (נגיד, למועד ב') - חוסכים נייר וגרטה לא כועסת - המורה כותבת את הבחינה בכלי באופן דיגיטלי, התלמידים נכנסים לכלי באופן דיגיטלי, עונים על גבי מחשב, ומקבלים משוב דרך המערכת. אף עץ לא נפגע בתהליך (הנייר באמת לא שווה את משך הזמן שתלמידים מקדישים לקרוא את ההערות שלנו - כתב יד לא קריא: נעלם מהעולם. וגם הבדיקה הרבה יותר מהירה - יתרון גדול לכל מי שהשתמש עד היום בגוגל פורמז - מגנון משוב לתלמידים ברמת השאלה וברמת הבחינה כולה - בתוך ההקשר שבו נכתבה התשובה. עם כל הכבוד לתשובות שמקבלים בקובץ אקסל. - יתרון גדול על כל יתר הכלים להערכה מסכמת - ניהול שיטתי, מזוהה ומאובטח של בחינות ונתוני הערכה. - מוקד תמיכה לבתי ספר - בעברית - שיפורים ושדרוגים לתוכנה - בהתאם לצרכים של המורים. במטח יושב צוות פדגוגי וטכנולוגי שמשפר את המוצר כל הזמן בהתאם לצרכים הרלוונטיים למורות ולמורים בישראל. ובהתאם לחידושים בבחינות הבגרות הדיגיטליות. - וכן, יש גם השתלמויות למורים ולמורות המלמדות כיצד להשתמש בכלי לשדרוג ההערכה המסכמת. איך משתמשים? פשוט נכנסים לאתר mytestbox ומתחילים ליצור בחינות! אם נכנסתם/ן ולא מופיע לכם שם בית הספר - דברו עם רכז/ת התקשוב שיטפלו לכם בזה, רק תזכירו להם שזה חינם. ואז הקסם יתחיל https://www.facebook.com/groups/2666563170336580/permalink/2677012065958357/
-
-
-
-
מניטמטר – גרסה מעודכנת והאפשרויות יהונתן שלם : משתמשים במנטימטר? יצא עדכון לפני מספר ימים לתוכנה, ונוספו עוד 4 סוגים של שקופיות. הכי שווה האפשרות להטמיע במצגת סרטונים מיוטיוב והאיכות... גבוהה! בנוסף ניתן לאפשר תגובות במהלך כל הפרזנטציה שיופיעו לכמה שניות ויעלמו מעל המסך. מגביר מעורבות מאוד. רוצים לנסות? https://www.menti.com/y18w9pj1jt פתרון נהדר להדרכות בזום בשילוב המנטימטר.
-
-
-
-
כלי דיגטלי המאפשר הוספת שכבות מידע לתמונות. כלי דיגיטלי המאפשר להעשיר וליצור הנעה לתהליך ההוראה והלמידה על ידי חשיפה של מידע החבוי בתוך תמונות. ניתן להשתמש בכלים אלה כפתיחה מעניינת לשיעור כאשר בכל חלק של תמונה מסתתר מידע נוסף אשר מעורר עניין וסקרנות להמשך. Thinglink מאפשר להכין תמונה אינטראקטיבית עם קישורים לטקסט, תמונות וסרטונים. את התמונה תוכלו לשתף בעזרת קישור ולהוסיף לאתר.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
שימוש בהקלטה שלנו ושליחתה לתלמידים מאוד חשובה לשם יצירת הטרמה/ חיזוק לנושאים נלמדים. הכלי screencast-o-matic נוח מאוד, קל וניתן להקליט בו סרטונים ושיעורים מקוונים בקלות וביעילות ולשלוח מידית את ההקלטה. ניתן להחליט על אזור ההקלטה, להגדיל/להקטין תמונת הקלטה, להקליט כל דבר הנמצא במחשב (מצגות, וורד ועוד) ניתן לשלוח לתלמידים לקראת שיעור- כיתה הפוכה, לאחר שיעור כחיזוק החומר, בלמידה מרחוק (כאשר התלמידים בבית) ועוד.. ההקלטה במסלול החינמי מוגבלת ל-15 דקות בכל סרטון. את הסרטון ניתן לשמור על המחשב או להעלות ליוטיוב. קישור ישיר לאתר- https://screencast-o-matic.com/
-
-
-
גילה קיסילביץ :שימוש בהקלטה שלנו ושליחתה לתלמידים מאוד חשובה לשם יצירת הטרמה/ חיזוק לנושאים נלמדים. הכלי loom נוח מאוד, קל וניתן להקליט בו סרטונים ושיעורים מקוונים בקלות וביעילות ולשלוח מידית את ההקלטה. ישנו תוסף חינמי למחשב שניתן להתקינו וליצור עוד ועוד הקלטות בשילוב המחשב. קל להתקנה חינמי ממשק פשוט ונוח ניתן לשלוח לתלמידים לקראת שיעור- כיתה הפוכה, לאחר שיעור כחיזוק החומר, בלמידה מרחוק (כאשר התלמידים בבית) ועוד.. קישור ישיר לאתר https://www.loom.com/ קישור לחנות האינטרנט של חנות כרום- https://katzr.net/bbf5cc
-
-
גילה קיסילביץ : כמה כיף שאפשר לעצב מסמכים שאנו מכינים. כמה כיף שיש אפשרות להשתמש בגופנים שונים. בסרטוני ההדרכה הקודמים שלי תוכלו לראות כיצד להכניס גופנים חדשים ל Word ,Power point והפעם תצפו בהדרכה שמסבירה לכם שלב אחר שלב כיצד לשלב גופנים חדשים ב Drive -בגוגל דוקס ועוד.. ההדרכה פשוטה מאוד וקלה מאוד.
-
-
דפנה רוט : אם אתם מכינים מצגות לשיעורים שלכם, אתם חייבים להכיר את שני האתרים האלה: https://slidesgo.com https://slidesmania.com/education אתרים עם שפע של תבניות להכנת מצגות מושלמות! התבניות ניתנות להורדה בקלות ויכולות להתאים הן למשתמשי גוגל -Google slides והן למשתמשי מיקרוסופט - Powerpoint. ולא רק מצגות - ממליצה מאד לשוטט ולגלות תבניות מקסימות כמו מחברות דיגיטליות, מערכת שעות, לוח שנה ועוד. כשאתם בוחרים תבנית, יש לכם שתי אפשרויות להורדה - תבחרו באפשרות המתאימה לכם. מתחת לכל תבנית גם יש סרטון הסבר מתאים. תהנו!
-
-
כמה פעמים מצאתם את עצמכם רוצים להכין משהו כמו דפי עבודה וכרטיסיות ולא יצא לכם טוב. הכל יוצא עקום :(( הכירו כלי של גוגל ממש ממש מגניב ליצירה המוצא לנו אייקונים קיימים לפי מה שהתכוונו לצייר. Google AutoDraw מאפשר "לשרבט" מה שאנחנו רוצים והוא מאפשר להפוך את היצירה שלנו 🙂 למשהו מובן יותר. כלי העזר מאוד פשוטים וניתן לצבוע, להוסיף צורות, להזיז, להוסיף טקסט ולשמור לבסוף כקובץ תמונה (*.png) ולשלב בכל מסמך . קישור לאתר- https://www.autodraw.com/
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
דפנה רוט : לוח שיתופי הנקרא whiteboard – זהו למעשה כלי פשוט שניתן להשתמש בו באופן מיידי - יוצרים כתה, מזמינים את התלמידים (שולחים קישור בצ'ט בזום, מעלים לקלאסרום או בכל דרך אחרת). אתם כמורים רואים את כל לוחות התלמידים בזמן אמת, ויכולים לעקוב אחר תשובותיהם והתקדמותם. יתרונות – אין צורך בהתקנה או ברישום. זמין מיידית. עובד מכל מכשיר קצה. שומר על פרטיות (לא אוסף מידע אישי על המשתתפים, הכל נמחק כשהשיעור מסתיים. במידה ורוצים לשמור את התשובות , מורידים כקובץ PDF). אפשר להכניס תמונות, רקעים ונוסחאות במתמטיקה (מעולה למורים למתמטיקה). תלמידים לא יכולים למחוק או לשנות תשובות של תלמידים אחרים, והם רואים רק את הלוח שלהם ושל המורה (לא יכולים להעתיק תשובה ממישהו אחר). מה אפשר לעשות איתו? לשאול את התלמידים שאלה, והם יכתבו את התשובה על הלוח. אפשר לסכם שיעור - מה למדתי/לקחתי מהשיעור, רפלקציה. מעולה למורים למתמטיקה כי יש פונקציה מובנית להכנסת נוסחאות. אפשר לשמור כ PDF ואז לשלוח לתלמידים כלוח שיתופי או לשמור בשבילכם להתייחסות לתלמידים או המשך מעקב. בקיצור – תתנסו לפני שאתם מנסים עם תלמידים כדי שתשלטו בכלי. איך כדאי להתנסות? אני ממליצה ליצור כתה, ואת הקישור שיצרתם לשלוח לעצמכם ולענות לעצמכם...ולראות איך זה נראה גם במצב תלמיד.
-
-
-
-
-
הצופים בסרטון בכלי playposit הופכים להיות אקטיביים, עונים על שאלות במהלך הצפייה ומגיבים וניתן לעקוב אחר ההתקדמות שלהם. עורך שאלות הסרטון עושה זאת בקלי קלות ומשתף מיד באמצעות קישור ויכול לצפות בתשובות המשיבים. כלי ידידותי מאוד הנותן מענה ומחזק את חווית הלמידה הן בכיתה והן מחוץ לכיתה- כיתה הפוכה. ניתן לשלוח את הסרטון במהלך תקופת הלימודים או בחופשות במהלך השנה כחיזוק, תרגול והכנה.
-
-
-
-
-
גילי כהן Annoto מאפשרת לגשר על הפער שנוצר במעבר מהכיתה הפיזית לסביבת הלמידה המקוונת (למידה מרחוק) על ידי מתן יכולות לניהול שיח על כל נקודת זמן במהלך ההרצאה המוקלטת, כמו גם יכולת לנהל מחברת אישית, ועוד יכולות מתקדמות נוספות להעשרת תוכן הסרטונים. (ניתן לעבוד גם עם שירותים סינכרונים מסויימים כמו Youtube live ההתקנה פשוטה ומהירה.
-
-
-
שני גולדשטיין : בניוזלטר החינוך של ארגון ה- OECD לחודש דצמבר פורסם מאגר של כלים העומדים לרשות מורים. מה שמיוחד במאגר הוא שיש בו שילוב של עקרונות פדגוגים שהכלי יכול להשתלב בהוראתם על פי חלוקה לשלוש קטגוריות: מיומנויות קוגניטיביות, מיומנויות בין-אישיות ומיומנויות תוך- אישיות (בנוסף למידע כמו האם הכלי חינמי, שפות הממשק, ולאילו כיתות הוא מיועד!) הכלים גם מחולקים לפי משאבים לתכנון למידה ובניית תכנים וכלים להוראה. מעניין לראות את האופן החלוקה של המשאבים והעקרונות, בהחלט אפשר ללמוד ולהרחיב בהתאם לצרכים של כל מדינה וכל בית ספר.
-
ד"ר נגה חרמון : מיינדומו הינו כלי דיגיטלי ידידותי המאפשר ליצור מפת מושגים עם מגוון אפשרויות של עיצוב – צבע, צורה, הוספת טקסט, תמונות, קבצים, סרטונים ועוד, תוך התייחסות לרעיונות מרכזיים, למושגי מפתח ולקשרים ביניהם. הכלי מאפשר ליצור ולארגן רעיונות, לתכנן פרויקטים ולסכם שיעור/קורס עם תיאור חזותי של הרעיונות העיקריים שהוצגו וההקשרים ביניהם. ניתן להפוך את המפה למצגת ולהציג את חלקיה בדרך אשר היוצר בוחר. שיתוף – midnomo מאפשר לשתף את מפת החשיבה על ידי קישור. בנוסף ניתן להוסיף שותפים לעריכה באמצעות הזמנה בדואר האלקטרוני.
-
-
הכלי החדש, שנקרא PowerPoint Live presntation, מאפשר למשתתפים לראות את המצגת בכל מכשיר שבו הם חפצים (כולל פלאפונים וטאבלטים) ולהתעכב על השקופיות שהם רוצים תוך כדי שהם יכולים גם לעשות זום ולבחון את הנתונים מקרוב. התוסף החדש שמצטרף למסגרת השכלולים שמייקרוסופט מחדירה למוצריה בניסיון להתחרות בזום ולנגוס בנתח השוק של ענקית שיחות הווידאו, מאפשר למשתתפים גם להגיב בזמן אמת למתרחש ובכך תוכלו לייצר אינטראקציה ולהגביר את מעורבות המשתתפים בדיון
-
לוח מקוון שיתופי Scrumblr. יש להיכנס עם שם שנבחר באנגלית (יש לשים לב שהשם ייחודי על מנת שמשהו זר לא יכנס עם אותו השם וישתמש בלוח שלנו) ניתן ליצור עמודות קטגוריות, להוסיף פתקיות בגדלים שונים ודבקיות צבעוניות. את הלוח משתפים- מוכן/לא מוכן וכל מי שהקישור ברשותו יכול לערוך אותו. אין צוריך ברישום מוקדם. קישור ישיר לאתר- http://scrumblr.ca/
-
חשבתם פעם שתוכלו להפוך כל קובץ PDF לקובץ מפעיל. אז הנה מצאתי את האתר שיכול לעשות זאת. קל, קל ופשוט, פשוט . אתם מעלים את הקובץ לאתר PDFescape , בוחרים את סגנון השאלה ( טקסט, פסקה, רבת ברירה, מרובת תשובות..), שומרים ושולחים. ניתן לשתף את הקובץ ולהורידו למחשב. קישור ישיר לאתר- https://www.pdfescape.com/windows/
-
באתר Thinkio ניתן לעלות קובץ Pdf ולהפוך אותו לאינטראקטיבי. שולחים את הקובץ על ידי קישור, ניתן לעבוד בקובץ ולשלוח אותו בחזרה לשולח. ניתן להגיב ושוב לשלוח ושוב לקבל תגובה. יש אפשרות לשלוח כפרוטפוליו ולראות תהליכי למידה. אתר קל מאוד לשימוש. הכל נשמר באתר וניתן לחזור אל המשימה שוב. חשוב להדגיש לכתוב שם.
-
אתם לא מבינים כמה זה קל להפוך טקסט שלם לטקסט שהוא קלוז- השלמת החסר. מוסיפים את התוסף CLOZEit מתוך חנות האינטרנט של גוגל https://bit.ly/37aZlW8 יצירת הקלוז כל כך קלה ופשוטה פשוטה. תרגילי מילוי (קלוז) הם תרגילים קצרים הכוללים טקסטים שהושמטו בהם מילים. חשיבותם בשיפור תהליכי קריאה והבנה. ממליצה לקרוא על תרגילי המילוי וחשיבותם בפורטל עובדי ההוראה- לחצו על המרחב הפדגוגי- תחומי דעת- עברית חינוך לשוני-יסודי- חומרי הוראה-קלוז( תרגילי מילוי). https://bit.ly/3mbdozw לתוספים נוספים- https://tinyurl.com/yb24eydb
-
כמה פעמים הכנו ועצבנו מסמך אך האדם שקיבל אותו לא יכל לראות את העיצובים שלנו? בסרטון ההדרכה המצורף תקבלו טיפ פשוט פשוט שיעזור לכם להטביע גופנים (פונטים) במסמכים. הטבעת הגופן מאפשרת לנו ליצור מסמכים בפונטים מיוחדים לשלוח לאחרים וכך גם הם יוכלו לראות את הפונטים ששלחתם למרות שהם לא מותקנים במחשב שלהם. הדרכה בסרטון: 00:54 עיצוב המסמך בגופן שהורדתם למחשב 01:55 פעולת ההטבעה במסמך 02:48 פעולת השמירה במחשב 03:36 כניסה לאתר היוטיוב שלי
-
מי מאתנו לא אוהב להרכיב פאזלים? מי מאתנו לא אוהב לשחק? למידה אחרת משולבת טכנולוגיה/ תקשוב במהלך השיעור ליצירת גירוי לפתיחת שיעור, אמצע או סוף שיעור. פאזל מקוון כמשחק חוויתי, להכנה במהירות ובקלות במטרה לייצר גירוי אצל התלמידים בתחילת שיעור, אמצע וסוף ולעניין אותם בנושא הנלמד. בסרטון הבא אני מציגה כיצד להכין פאזל בעזרת אתר אינטרנטי אונליין 01:05 - תחילת הסבר לכניסה ראשונית לאתר jigsawplanet.com
-
-
-
עמוס רבן : הג'אמבורד הוא כלי שמסתתר בתוך חבילת הענן החינוכי של גוגל שבהתחלה איפשר לנשות ואנשי חינוך לעבוד בלוח מחיק שיתופי (לכל יצירה כזו קוראים פשוט ג'אם). בחודשים האחרונים נחשפתי לכמה יכולות גדולות של הכלי ביצירת חוברות עבודה מקוונות, מטלות שיתופיות בקלאסרום, מצגות אינטראקטיביות מרובות פעילויות ושקפים (אבל באמת אינטראקטיביות) ועוד ועוד.
-
-
בשנתיים האחרונות שמתי לב כי מורים , מרצים ותלמידים אינם משתמשים כמעט בתוספי הרחבה (extensions) לשימוש ולהשבחת חווית המשתמש בסרטי YOUTUBE , ולכן , ריכזתי כאן רשימה מועילה של תוספי הרחבה לדפדם כרום וגם לעתים לדפדפן פיירפוקס . הרשימה גובשה על סמך המלצות של אנשי חינוך בארה"ב ובישראל. כאמור , יוטיוב הוא אתר הווידאו הענק ביותר בעולם המאפשר לכל גולש לצפות בסרטונים בחינם, אבל ליוטיוב יש גם כמה מגבלות שיכולות להפריע לחוויית הצפייה, לדוגמא: אין כפתור ביוטיוב שמאפשר לחזור על סרטון שוב ושוב, או שלא ניתן לבצע חיפוש חדש ביוטיוב בזמן שסרטון מתנגן, או שכאשר פותחים סרטון הוא מייד מופעל ולא תמיד זה נוח או מתאים ועוד. למזלנו יש לא מעט תוספים מגניבים ליוטיוב שיודעים “לחפות” על חוסר המושלמות של יוטיוב ולתת פתרונות משלימים אשר יעניקו חווית צפייה חלקה ונעימה לגולשים. לפניכם רשימה של התוספים הכי מוצלחים ליוטיוב שאפשר להתקין בחינם בדפדפן ולצאת לדרך חדשה והרבה יותר חווייתית במהלך הצפייה באתר יוטיוב.
-
יותר ויותר ספרים יוצאים בימינו לאור לא רק בגרסתם הפיזית ה”רגילה”, אלא גם בגרסה דיגיטלית, והמרוץ לחנות הספרים הקרובה בכדי להשיג עותק של ספר חדש, הוחלף בריצה לאתר האינטרנט הקרוב שיספק לנו עותק דיגיטלי מלא וחסר משקל של הספר, בלחיצת כפתור. הוצאת ספר דיגיטלי, ספרים אלקטרוניים או EBOOKS הופכת נפוצה יותר ויותר, לאחרונה פנו אלי כמה גורמים גם במגזר הפרטי וגם בחינוך והתעניינו בכל המכלול של הכנת ספר דיגיטלי בצורה קלה וידידותית. אז הנה ההמלצות לתוכנות ופרקי הדרכה לגבי הכנת ספר דיגיטלי ומתברר כי זה הרבה פחות מורכב מאשר אנו חושבים
-
האתר של אפרת מעטוף : היתרון של הכלי הוא שניתן להשתמש בסט שאלות יחיד במגוון משחקונים – live בכיתה או שיעורי בית. סט מורכב משאלות רב ברירה (אמריקאיות). ניתן גם לייבא סטים מהכלי quizlet. שימו לב: בחלק מהמשחקונים על התלמידים לדעת אנגלית (גם אם בסיסית) כדי להבין מה עליהם לעשות במהלך המשחק. לאחר שתצרו סט לחצו על host ובחרו האם להפעיל משחק ב-live או כשיעורי בית. ניתן לקבוע מראש כמה זמן ימשך המשחק. מתאים במיוחד אם רוצים להשתמש במשחק כהפוגה קצרה במהלך השיעור, או במספר דקות שנותרו בסיומו.
-
מתוך האתר המעולה של אפרת מעטוף : • תלמיד אינו זקוק לחשבון בכלי • שם התלמיד/מורה חייב להיות באנגלית • מורה יכול לקבוע שהודעות תלמידים יתפרסמו רק לאחר אישור (כדי למנוע פרסום הודעות לא ראויות) • ניתן לקבוע סיסמה לחדר • מורה ותלמיד יכול לתת like להודעות • מורה יכול לנעוץ הודעות בראש הדף • מגבלות הגרסה החינמית: • פרסום הודעות טקסט בלבד • עד חדר דיונים אחד בחשבון המורה • עד 30 משתתפים בדיון
-
-
-
-
לפני כמה חודשים ביקרתי והתארחתי בקיבוץ בצפון הארץ , ואז בשעות הערב אמר לי אחד הילדים מהקיבוץ , "אני רץ ל"בצפר " ולחפש מחשב פנוי ". התפלאתי מכך שילד רץ ללמוד בהתלהבות אחרי הצהריים ואז התברר לי כי מדובר בביה"ס וירטואלי מסוג אחר לחלוטין . חקרתי ובדקתי וגיליתי כי מדובר בפרוייקט "אחרי בצפר" – מיזם חינוכי-דיגיטלי שפועל במספר בתי ספר ברחבי הארץ, ומטפח למידה עצמאית בקרב תלמידים (בתוך שעות הלימודים, וגם "אחרי בצפר").
-
כלי דיגיטלי המאפשר איסוף מידע, הבעת דעה ומתן משוב. באמצעות הכלי תוכלו לשאול שאלה בכל נושא ולפרסם אותה. לכל שאלה ניתן להגיב על ידי הוספת טקסט, תמונה וקישור. התגובות מופיעות באופן מיידי מתחת לשאלה. לכל תגובה ניתן להצביע בהתאם לחשיבות שלה. אין צורך בהרשמה כדי לענות על השאלה. את השאלון תוכלו לשתף ו/ או להטמיע באתר.
-
Hili Zavaro : אתר מדהים שמשלב מפגשי וידאו שיתופיים ולינקים למשימות א-סינכרוניות. הכלי עובד בשילוב וידאו ומדמה עולם אמיתי, אנשים נראים גם בדמות האווטר שלהם (בצבעים שונים) וגם בסרטון וידאו, אבל הם נראים ונשמעים לחברים רק כשהם באמת קרובים אליהם, כמו בעולם האמיתי! להלן מדריך מוכן בעברית מעודכן לאוקטובר 2021!!
-
Hili Zavaro : פני שבוע נפגשתי עם גילה קיסילביץ ואור-לי לביא טרביש כדי להתנסות בTOPIA, אתר מדהים שמשלב מפגשי וידאו שיתופיים ולינקים למשימות א-סינכרוניות. הכלי עובד בשילוב וידאו ומדמה עולם אמיתי, אנשים נראים גם בדמות האווטר שלהם (בצבעים שונים) וגם בסרטון וידאו, אבל הם נראים ונשמעים לחברים רק כשהם באמת קרובים אליהם, כמו בעולם האמיתי! להלן מדריך מוכן בעברית מעודכן לאוקטובר 2021!!
-
התוספים וההרחבות לכלי הכתיבה והיצירה WORD וגוגל דוקס הם חיוניים ומועילים לכולנו , לדוגמא , התוסף של תוכן העניינים לגוגל דוקס הוא ממש מועיל לכולם , כנ"ל תוסף מאגר התמונות Pixabay . לאור זאת, ריכזתי ברשימה את התוספים וההרחבות המועילים גם לWORD ובהמשך גם לגוגל דוקס. חשוב לציין כי קל יותר להתקין הרחבות ותוספים בגוגל דוקס !!
-
-
-
-
-
-
-
-
ג׳יין הארט מפרסמת כל שנה את 100 הכלים המובילים בלמידה מקוונת . ממש לאחרונה פורסמה הרשימה של 2023 ונחשו איזה כלים הגיע לעשירייה הראשונה ? ג׳יין הארט היא מומחית המאגדת כלים טכנולוגיים ללמידה כבר משנת 2007 (מוכרת מאוד בעולם הלמידה). החודש התפרסם סקר הכלים הגדול והוותיק בעולם אותו הארט מובילה, הסקר מבוצע ב-17 השנים האחרונות ונערך אחת לשנה. אם כך, מהם הכלים הטכנולוגיים ללמידה המובילים בעולם? ומהם הכלים המרכזיים ביותר בעבודתם של אנשי ונשות הלמידה בארגונים? וגם בתחומי החינוך !! הסקר מבוסס על הצבעה מקוונת של אנשי למידה מקוונת ואנשי חינוך .
-
המפתח לעבודה של ChatGPT ואחיו הוא הפרומפט (Prompt), כלומר ההנחיות שנכתוב כדי לקבל את התוצאה הרצויה: "תכנן לי טיול של שלושה ימים במנהטן באוגוסט, כולל מוזיאונים מומלצים וקניות". את התוצאה אפשר לטייב שוב ושוב ("תחליף את המטרופוליטן במוזיאון אחר"; "תארגן מחדש לפני קרבה גיאוגרפית") עד שנהיה מרוצים. יש לך המלצות לכתיבת פרומפט טוב?
למידה מרחוק , הֲלָכָה לְמְעָשָׁה
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
סקירה יישומית זו מיועדת למורים או למרצים שאינם רוצים להיות כפופים למדיניות המוסד בו הם עובדים ויש להם עניין אישי ליזום קורס מקוון ללא תלות בפלטפורמות הטכנולוגיות הכבדות והמסורבלות של המוסד החינוכי /מכללה/אוניברסיטה. המטרה של הסקירה, המבוססת על ניסיונו של המחבר, היא להציג תמונה כוללת של אפשרויות השימוש והבחירה בכלים דיגיטליים ללמידה מרחוק
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
לנהל מפגש וירטואלי מעניין ומהנה שמסכם תהליך ומשוב של המשתתפים הוא אתגר לא קטן. פורמט של"יציע העיתונות" עונה על הצורך (מניסיון). הפורמט "יציע העיתונות" בנוי על אותו קונספט כמו תוכנית הטלוויזיה. דיון דינמי וקצר על מספר נושאים. הרווח פה הוא למידת עמיתים, מיקוד, דינמיות ואווירה תוססת (אפשר להגיד תוסס בימינו כן?).
-
לפניכם יחידת לימוד במדעי המחשב שנבנתה בתוך ה-OneNote והופצה למחברות התלמידים. תוכן היחידה נלקח מתוך קורס Mooc במדעי המחשב של אוניברסיטת תל אביב (מומלץ!). היחידה הזו מדגימה כיצד ניתן לבנות מהלך שיעור/חשיבה בתוך המחברת, המשלב בין אלמנטים שונים: הקלטת קול של המורה, סרטון מוטמע, בוחן אמריקאי, פעילות יצירתית, כתיבה, הקלטת Flipgrid ועבודה שיתופית. למדתי שהתלמידים אוהבים מאוד את הגיוון בדרכי ההוראה והלמידה המתאפשר במחברת, ואת הסידור המובנה של מהלך השיעור.
-
-
-
-
-
-
-
עמוס רבן :כאשר אנחנו משתמשים בסרטונים בלמידה מרחוק או מקרוב, אנחנו רוצים להפנות לנקודה מסויימת בסרטון כדי לא להסיח את דעת הלומדים ולא לבזבז זמן מיותר על ריצה קדימה ואחורה בסרטון ישנה אפשרות מובנית ביוטיוב להגיע לשנייה מסויימת בסרטון. איך עושים את זה? 1. פותחים סרטון יוטיוב נגיד, של שיר מעולה 2. מגיעים לנקודה המדוייקת שאליה אנחנו רוצים להפנות בשיר (נגיד 1:20 - שזה 80 שניות מתחילת הסרטון) 3. לוחצים על הכפתור Share לקבל קישור לשיתוף הסרטון 4. כותבים למטה לאיזו לנקודה רוצים להגיע, ברמת הדקה:שנייה - לקישור מתווספת הנקודה המדויקת ברמת השנייה! 5. מעתיקים את הקישור או משתפים אותו באפליקציה הרלוונטית 6. הסרטון נפתח בדיוק בנקודה שרציתם! מה חשוב לדעת: - עדיין יופיעו פרסומות ולכן כדאי לפתוח מראש את הקישור, ולהקפיץ את הסרטון לצפייה לאחר הפרסומת - אם מטמיעים סרטון מהיוטיוב באפליקציות שונות יש אפשרות לשלוט בתוך האפליקציה בזמן ההתחלה והסיום של הסרטון (למשל בגוגל סליידס)
-
עמוס רבן : יצרתם קובץ - למשל Docs, Slides, Sheets, Forms - שאתם רוצים לשלוח למישהו כדי יוכל להשתמש בו בעצמו, אבל בעותק משלו. במקרה הזה עדיף שלא לשלוח לו את הכתובת של הקובץ או לתת למישהו הרשאה לערוך את הקובץ - אתם רוצים שהוא יעבוד בעותק משלו ולא שישנה חלילה את הקובץ המקורי שלכם! איך עושים את זה? 1 מוודאים שהקובץ פתוח *לצפייה* חופשית או מוגבלת לאנשים שאתם רוצים שיוכלו להעתיק את הקובץ (וחלילה לא לעריכה!). אם לא, לוחצים על כפתור ה-Share ותחת Get Link פותחים את הקובץ לצפייה. 2 בשורת הכתובת של הקובץ בדפדפן מחליפים את המילה view או edit בסוף הכתובת למילה Copy. זה עובד אותו דבר בכל הקבצים של הדרייב. 3 מעתיקים את הקישור ושולחים אותו
-
-
-
-
-
-
-
-
Loading...
למידה א-סינכרונית בהנחית: רותי סלומון; שרית כהן שהתקיים ביום חמישי 30-04-2020
Loading...new -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Loading...
בקיוון הנכון" 2020, מושב 10: "שימוש בשיעורים מוקלטים בלמידה מרחוק (בשפה האנגלית)"
Loading...new -
-
-
-
Loading...
שרית כהן, משרד החינוך - "מורה טוב מרחוק" דגשים בתכנון מפגש א-סינכרוני מיטבי
Loading...new -
Loading...
הוראה מרחוק בכיתה הטרוגנית - חלקו הראשון של כנס מקוון "הכלה מקרוב- הוראה מרחוק".
Loading...new -
-
-
-
-
Loading...
שיעור בנושא כיתה הפוכה וכלים דיגיטליים להכנת שיעור סינכורני וא-סינכרוני : אלה אודי
Loading...new -
כדי להתחיל פודקאסט צריך אומץ, והמדריך הזה ייתן לך מנה גדושה ממנו. ולא רק אומץ: שני הפרקים המרכיבים את המדריך של ביסמוט ויפרח להקלטת פודקאסט ייתנו לך ערמות של מידע, טיפים, לקחים ומסקנות שאיתם אפשר להתחיל להקליט פודקאסט כבר מחר. החלק הראשון (פרק 27) עוסק בנושאים הרכים: למה להתחיל פודקאסט, כל כמה זמן מוציאים אותו, האם צריך שיהיה לו נושא, איך בוחרים א.נשים לארח ונושאים לדבר אליהם, איזו הכנה כדאי לעשות כך שיישאר (הרבה) מקום לספונטניות, איך יוצרים אווירה פתוחה ונינוחה, מהו ריאיון טוב, אילו ציפיות כדאי לתאם לפני שלוחצים על כפתור ההקלטה ועוד. בין לבין נדבר גם על מקוריות, חשיפה אישית, התמדה, ובעיקר על הדרך שעברנו בעצמנו עם הפודקאסט בשנה האחרונה.
-
שירה אוחיון, מעצבת למידה ומובילת חדשנות, מורה מומחית של מייקרוסופט לחדשנות MIEE -Microsoft innovative educator expert
Loading...״קליעה למטרה - כיצד ליצור מעורבות בקרב תלמידים עם הפרעת קשב באמצעות למידה מבוססת משחק״
Loading...new -
-
-
-
בקישור המצורף תבניות מעוצבות שהכנתי במיוחד, מותאמות להצגה בזום, עם כותרות וטקסטים מיושרים לימין. לכם נשאר רק להוריד ולהשתמש. כיוון שלא כולם יודעים איך להתקין תבניות ב-Powerpoint, הכנתי מצגת קצרה המסבירה איך לבצע התקנה של התבניות שלב אחר שלב. כדי לצפות במצגת בצורה מיטבית יש להוריד אותה קודם למחשב ולאפשר פתיחה של קישורים לאינטרנט. המצגת כוללת קטעי קול, לכן רצוי לפתוח רמקולים.
-
-
אחד הלקחים מתקופת הלמידה מרחוק בעת מגיפת הקורונה היא חוסר יכולתם של מרבית התלמידים ללמוד באופן עצמאי . זו מיומנות חשובה מאד שמעולם לא הקנו אותה בבתי הספר והיא חשובה לעתידם המקצועי והאקדמי של התלמידים .. בלמידה מרחוק, בשנה האחרונה , התגלה כי תלמידים אינם יודעים ללמוד באופן עצמאי ( וגם לא יודעים ללמוד תכנים של בית הספר באופן עצמאי) .
-
מאת: ד"ר אלונה פורקוש וד"ר ארנון הרשקוביץ ד"ר אלונה פורקוש ברוך היא חברת סגל בכירה במכללת לוינסקי לחינוך וחוקרת בבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב; ד"ר ארנון הרשקוביץ הוא חבר סגל בכיר בבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב הקצנת המצב בימי הקורונה מאפשרת לזהות היבטים בפעילותה של מערכת החינוך הדורשים טיפול שורש • משרד החינוך ובתי הספר נדרשים לחשבון נפש בעקבות המצב
-
"יש הרבה סיבות לשנוא את השנה החולפת. אבל צריך להודות: לצד האתגרים, בלמידה מרחוק התגלו כמה פנינים – עזרים טכנולוגיים חדשניים שאם נאמץ אותם, יחוללו מהפכה של ממש במפגש בין המורים לתלמידים. אספנו כמה מהכלים השווים משנת הזום שיסייעו לכם לשכלל ולדייק את ההוראה גם ביום שאחרי החזרה לכיתה….." במאמר של איילת קריספין מתואר, בין השאר, השימוש החדשני בכלים הדיגיטליים הבאים במהלך ההוראה והלמידה מרחוק :
-
אורית אריה משתפת בתהליך של למידה עצמאית מרחוק כפי שאני רואה אותו מנסיוני כמורה, יועצת ומנחה פדגוגית . התהליך מתאים לכיתות הגבוהות של היסודי ונראה לי שגם לחט"ב ( זה גיל שאני לא עובדת איתו ופחות מכירה). בתחושה שלי ילדים שלא מורגלים בסוג עבודה כזה זקוקים להרבה מאוד פיגומים בתחומים שונים -ניהול הלמידה – כמו תכנון לו"ז, אורינות שפתית ודיגיטלית , הצגת מידע , עבדות צוות , רפלקציה וכו'.
-
-
קבוצה כזו יכולה לשמש לצורך למידה והתייעצות שאין להם גבולות זמן ברורים, וכן להודעות ועדכונים. היא מתאימה לשמש כ: • מקום להתייעצות תוך כדי למידה עצמאית: כל אחד לומד בבית, בזמנו החופשי. בקבוצה משתפים דברים מעניינים ושואלים שאלות • בסיס לכיתה הפוכה (1): זה המקום שבו נותנים טיזר לשיעור. זה יכול להיות סרטון קצר, כמה משפטים, הפניה למקור ברשת, אפילו סקר או שאלה שיש להשיב עליה • בסיס לכיתה הפוכה (2): זה המקום שאליו יעלו תלמידים חומרים לקראת שיעור. למשל, תמונה שקשורה לנושא השיעור שנלמד, טקסט מספר או שורה משיר • תירגול, שיכול להיות "משחקי", כמו חידות, או רציני, כמו תירגול לפני בחינה • מקום להעלות אליו תוצרי למידה, או תוצרי-ביניים • מקום להעלות אליו סיכום קצר של שיעור בכל המקרים האלה, היתרון בשימוש בקבוצה הוא שחברי הקבוצה יכולים לענות גם הם, ולא רק המורה. היא לא מוגבלת בזמן שימוש (למרות שכדאי לקבוע גבולות: רק בין 8:00-22:00, למשל). ובכל רגי נתון אפשר להפוך אותה מקבוצה שרק המורה שולחת בה הודעות לקבוצה שכולם יכולים לשלוח. מקור וקרדיט : הבלוג של רחל ארליך https://bit.ly/3ycfo0a
-
-
-
למידה מרחוק יעילה דורשת לפחות 3 פלטפורמות למורה: פתרון ניהול כיתתי המעניק למורה את הסמכות והכלים לשמור על כלל התלמידים בשליטה תוך כדי שמירה על תשומת ליבם, תוכנת וידאו קונפרנס יעילה ואיכותית המשמשת כאמצעי העיקרי לתקשורת החזותית והשמע בין המורה והתלמידים ולבסוף, מערכת ניהול למידה מבוססת ענן, עבור מסמכים הקשורים לבית הספר וללימודים, כדוגמת: סילבוס, חומרי לימוד וכו'…
-
מיקרו-למידה שינויים בדפוסי התקשורת הבינאישית בעשור האחרון וכניסתם של מכשירים ניידים לחיי היומיום השפיעו גם על דפוסי הלמידה והקשב שלנו. העלייה באינטנסיביות של החיים במקביל לירידה ביכולת הריכוז והציפייה לסיפוקים מיידיים הובילו לחשיבה מחודשת על אסטרטגיות ההוראה האפקטיביות, הן במסגרת מערכת החינוך הפורמלית והן בסביבות למידה עתירות טכנולוגיה. המונח מיקרו-למידה מתייחס לניסיון לתחום את הלמידה אל תוך יחידות קצרות וממוקדות, המותאמות לקשב הקצר של הלומדים. יחידת תוכן מסוג זה עשויה לכלול סרטון, מאמר קצר או סדרת שאלות המשקפות רעיון אחד ברור. תפיסה זו של למידה בטווחי זמן קצרים גם תומכת במגמת הלמידה בצורה מקוונת … ״השיעור, אסור היה לו להיות ארוך מעשרים דקות. טווח הקשב של ילדים בתכניות טלוויזיה היה קטן מעשרים דקות. אז כשבניתי את השיעור, הגדרתי את מטרת השיעור ותחמתי איזה רעיון מתמטי עומד במוקד השיעור היום, והיה מבנה שתומך בהוראת הרעיון דרך גירוי הדמיון של התלמידים.״
-
למידה מקוונת דורשת פיתוח של פדגוגיה אחרת. מי שחושב שלימודים אונליין זה לקחת את השיעור שהיית מעביר עם לוח וגיר מול הכיתה, ולעשות אותו במשך שעה מול הזום, טועה בגדול. זה ממש לא אמור לעבוד ככה. פרקי הזמן של הוראה מרחוק הם עד 15 דקות כי אין קשב, ולכן צריך לשלב בה מטלות ודברים אחרים. הלמידה מרחוק שהתקיימה עד היום הייתה ברוב המקרים רפליקה של הלמידה בכיתות, "מרבית המורים הגבירו את כמות המטלות… התוצאה היתה בריחה מסיבית של התלמידים מהלמידה מרחוק.
-
-
במהלך ההרצאה המקוונת הוצגו בפנינו הקורסים הדיגיטליים במערכת מוודל המיועדים לתלמידים בכל שלבי הגיל. הצוות לאנגלית הסבירו כיצד המורות והמורים יכולים להשתמש בקורסים מקוונים אלה כדי להוביל את תלמידיהם ללמוד באופן עצמאי אנגלית ותחומי דעת נוספים. הקורסים המקוונים שפותחו נועדו , מלבד פיתוח יכולות קריאה וכתיבה באנגלית , גם לפתח לומדים עצמאיים.
-
המיפגש המקוון של מיט"ל על הוראה מבוססת וידאו התקיים ב31 לאוקטובר 2021 ולאחרונה הועלו הקלטות המיפגש לערוץ של מיט"ל ביוטיוב . עברתי על ההרצאות המקוונות ותימצתתי את ההרצאות החשובות במיפגש המקוון , כמו כן המשכתי ללמוד ולחקור את נושא הוראה מבוססת וידאו וליקטתי עבורכם מבחר נוסף של מקורות מידע וכלי עזר . לוידאו השפעה עצומה על הלמידה המקוונת , וכיום הוא פשוט יותר להפקה, נגיש יותר, זול יותר ובעל יכולת לרוץ בקלות על כל כך הרבה פלטפורמות. הוידאו הוא לא רק כלי ללמידה בכיתה או ללמידה מתוקשבת הוא גם כלי ללמידה חברתית.
-
הפעלה של יום למידה משולב דיגיטל (למ"ד) בבתי הספר מהווה אמצעי לקידום לומד בעל כישורים המקדמים לומד עצמאי Lifelong learning. יום מקוון הינו יום בו התלמידים רוכשים מיומנויות מתקדמות של אוריינות דיגיטלית ותהליך הלמידה מתנהלים במערכת למידה מרחוק מתקדמת. ביום זה התלמידים ילמדו יחידת לימוד חדשה באופן עצמאי. התקשורת עם צוות ההוראה תעשה באמצעות מרחבי למידה דיגיטליים. הלמידה תעשה תוך איסוף מידע, מתן תשובות לשאלות, צפייה בסרטונים והדמיות, ניסוח תשובות, טיעון ועוד. ימי למ"ד משולבים במערכת הלימודים בהלימה לתוכנית הלימודים. הלמידה מזמנת ומאפשרת פיתוח מיומנויות למידה הנדרשות ללומד העצמאי ועידוד לגמישות מחשבתית Lifelong learning תוך כדי שימוש במודלים שונים. למידה מקוונת במגוון רחב של מרחבים דיגיטליים בהתאמה לאוכלוסיית היעד.
-
-
בלוג (יומן רשת) כלי המאפשר תהליכי כתיבה אישיים/ קבוצתיים בפוסטים. לפוסטים אלה ניתן להגיב (לפי בחירת המרצה). בלוג יכול לשמש לכתיבת יומן רפלקטיבי. ניתן להשתמש בבלוג לכתיבת יומן רפלקטיבי בהתנסות בבתי הספר בלוג בנוי מרצף של פרסומים כאשר ניתן לארגן את הפרסומים באמצעות מילות מפתח. לפרסום בבלוג ניתן להוסיף מדיה
הַפְעָלַת תַּלְמִידִים: מטלות מקוונות והַפְעָלוֹת מתוקשבות
-
-
שילוב בין PADLET והיישום Kahoot יש מורים בעולם וגם בארה"ב המכינים משחק חידון Kahoot כיתתי תוך שילוב שיתופיות של ארגון והעלאת מידע בלוח השיתופי Padlet , כלומר, לאחר סיום החידון המתוקשב התלמידים נדרשים לאסוף מידע משלים על נושאי החידון ולהעלות סיכומים קצרים , הרחבות , הערות או הפניה למקורות בלוח השיתופי המקוון PADLET. העבודה השיתופית המקוונת על PADLET לא חייבת להיות באותו שיעור . שילוב מקוון זה בבתי ספר זוכה להצלחה רבה אצל התלמידים וגם מבחינה פדגוגית . לאחר החידון המקוון לתלמידים יש יותר מוטיבציה לבצע את העמקת המידע בנושאים/תכנים של החידון והשיתוף שלהם בלוח המקוון. המורים מפעילים למעשה שני יישומים מקוונים: Kahoot! יחד עם Padlet
-
זהו מודל פדגוגי חשוב כיום המביא לידי ביטוי את ההיבט היצירתי בהבניית-הידע. הרעיון כאן הוא ליצור, באמצעות כלי מתוקשב פתוח באינטרנט או במצגת תערוכות וירטואליות בנושאים שונים (אמנות, ספרות, מדע, היסטוריה וכו'). הכנת התערוכה מתבצעת ע"י בחירת נושא, חלוקתו לתת-נושאים (שכל אחד מהם יהיה "חדר" בתערוכה) ובחירת הפריטים שיוצגו בכל חדר. בתערוכה המוגמרת ניתן "לשוטט" או
-
החשיבות החינוכית של הפעלת לומדים (תלמידים או סטודנטים) במשימות של אוצרות דיגיטאלית הולכת וגדלה כיום בעידן האינטרנט וכמויות המידע האדירות שמסביבנו.מדובר על תהליך חינוכי של בחירה מושכלת של מקורות מידע וארגונם התימטי סביבה נושא או סוגיה נושאית. לדעת אנשי חינוך מדובר במיומנות חשובה במאה ה21 , פירושה לא רק דליית מידע אלא גם הבניית המידע בדרך משמעותית . הלומד נדרש כאן לא רק ליישם מיומנות טכנולוגית של חיפוש אלא גם לגלות ביקורתיות לאורך כל תהליך הבחירה וארגון מקורות המידע.
-
-
-
-
המחקר מצביע על חקר רשת כפעילות קוגניטיבית אפקטיבית מאד. אותם מורים שממשיכים להפעיל תלמידים במבנה פעילות מסוג חקר רשת יודעים כי התרומה של הפעילות לאורך זמן היא משמעותית, הן מבחינת הרגלי העבודה של התלמידים, ההתמודדות הקוגנטיבית שלהם והן מבחינת הדפוסים של עבודה שיתופית בלמידה שיתופית באינטרנט( עבודת צוות).
-
-
-
תמי וייס : לילדים בוגרים יותר, בעלי ידע מוקדם בהתנהלות בסביבות ממוחשבות, אפשר לתת משימה מתוקשבת: ליצור דף אינטרנטי ביישום smore שכותרתו "השנה שלי". כל ילד מוזמן לעצב את הדף כרצונו, ואפשר להנחות אותם שבכל דף צריכים להיות מס' אלמנטים כמו תמונות, סרטונים, קישורים. חשוב לא לוותר על סיכום במילים (למשל מה אהבתי השנה, מה היו האתגרים שנתקלתי בהם וכולי). הסרטונים והתמונות יכולים להיות מטיולים ואירועים שנערכו במסגרת הכיתה, ו/או של דברים אחרים שהיו משמעותיים עבור הילדים (סרט שראו, הופעה או תוכנית טלוויזיה, שיר שמאוד אהבו, וכולי).
-
-
-
-
-
-
בתקופה בה נושאים כגון מיומנויות המאה ה-21, מבחני ה- PISA ועולם העבודה העתידי נמצאים במרכז השיח, קיימת הבנה בעולם החינוך שלמידה חייבת להיות רלוונטית לתלמיד ולהתחבר לעולמו, כדי שתהיה לו מוטיבציה לעשות כן. בפיילוט, תלמידים מקבלים אחריות ללמידה שלהם: בוחרים מתוך מגוון מקורות מידע, מתעמקים במשימות למידה לבחירתם, על פי העדפות וחוזקות שלהם, יוצרים שאלות, תשובות ותוצרים . הלמידה מתבצעת תוך שימוש במחשבים ניידים וטאבלטים, כך שהתלמידים בוחרים האם ללמוד ביחידים או בקבוצות, בקצב שונה, דרך חוזקות שלהם. תגובות התלמידים מראות: תלמידים מחזקים תחושת מסוגלות, מגלים מוטיבציה ובעיקר מפתחים מיומנויות של למידה עצמאית, חשיבה ביקורתית והכרות עם חוזקות. חגית פרץ, סגנית מנהלת בית הספר, אשת חינוך מקצועית ופורצת דרך, בעידוד ותמיכה של מנהלת בית הספר, אריאלה לשובר, לקחה על עצמה לבנות ולהוביל יחידות לימוד שכאלה. במהלך הלמידה, חגית היא המנחה,התומכת, המלווה ומעצבת את הלמידה. היא מספרת על זמן שמתפנה בשיעור ומאפשר עבודה פרטנית עם התלמידים, במקום הצורך להחזיק אותם בקשב כל השיעור. על גיוון מעניין של משימות , כך שכל תלמיד מוצא את הדרך המעניינת אותו ללמוד. את הפיילוט בית הספר מבצע בשיתוף פעולה עם חברת Indimo (גילוי נאות, אני וניר גלנר מייסדי Indimo).
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
באחת המשימות המקוונות שנתן המורה לאזרחות אביב צמח לתלמידיו הלומדים אזרחות ביקש מהם להתחלק לזוגות ולבחור חוק המייצג את ישראל כמדינה יהודית. את החוק היה עליהם להציג בקצרה את עיקרי החוק, ולהסביר אילו היבטים יהודיים הוא מדגיש. כותב המורה אביב צמח : "העבודה התנהלה במסמך עבודה משותף אחד בתשתית google docs, והבהרתי לתלמידים שלאחר שכל הזוגות יסיימו את חלקם, אבדוק את המסמך, אתקן את הדרוש (ואתן ציון, כמובן) ואז המסמך כולו יהפוך לחומר מחייב לבגרות. להפתעתי, התלמידים התלהבו מאופי המשימה (שניתן לראות בה סוג של ג'יגסו מקוון)." " החלטתי להעלות את רמת המשימה, והוספתי לה נדבך נוסף: לסיכום של עיקרי החוק היה על התלמידים להוסיף שתי קישוריות (hyperlinks) - קישורית אחת מדגימה ואחת מבארת/מסבירה, כל אחת ממקור מקוון שונה." מאמר של אביב צמח בבלוג שלו
-
-
-
ד"ר טל שמר אלקיים: למידה א-סינכרונית בפורמט של מצגת אינטראקטיבית. מאפשר למידה פעילה ועצמאית של הסטודנט/ית. לאחר התקנת התוסף של pear deck ב google slides ניתן ליצור מצגות בעזרת טמפלטים שונים ומיוחדים הכוללות שאלות ומשימות מגוונות לסטודנטיות המערבות אותן בתהליך הלמידה. לאחר שהמצגת נשלחת לסטודנטיות, הן נכנסות אליה, באופן מאד פשוט, עם קוד ולומדות אותה. המרצה יכולה לראות את תשובותיהן דרך דף הבית שלה באתר pear deck.
-
-
-
עמוס רבן : מי אמר שתלמיד חייב להתנסח רק בכתב? איך אפשר לעודד את כל התלמידים להשתתף בלמידה מרחוק ושגם נצליח לשמוע את כולם? תכירו את Flipgrid, אחד הכלים הדיגיטלים הכי שווים ביקום שכנראה עדיין לא ניסיתן! מה זה בעצם פליפגריד? כלי חינמי להעלאת סרטוני וידאו שהתלמידים מקליטים בעצמם למרחב כיתתי המנוהל על ידי המורה המורה מתחילה ביצירת "גריד" חדש, שזו בעצם תיבת שיתוף המזמינה את התלמידים ליצור סרטון אישי על פי נושא מסויים המורה היא זו שקובעת את נושא הסרטון, את משך הסרטון האפשרי, והתלמידים הם אלה שיוצרים את התוכן בעצמם, כיד הדמיון הטובה. התלמידים יכולים להקליט שוב ושוב את הסרטון עד שהם מרוצים מהתוצאה ואז להגיש, וגם אח"כ לראות את הסרטונים של חבריהם. למורה יש בקרה מלאה על התוכן, קביעת לוחות זמנים ונושאים, היא יכולה לאשר או לדחות את הסרטון, להחליט מתי ואם לחשוף את הסרטונים בפני כל הכיתה. בקיצור - כמו שמנהלים שיעור 🙂 התוצאה היא מעין רשת חברתית מבוססת סרטונים של תלמידים, רק שזו מנוהלת על ידי המורה, ולא בלאגן מהסוג שטיק טוק ויו טיוב אוהבים ליצור - שפחות מתאימה למרבית המורים ודי מעוררת התנגדות, ובמידה רבה של צדק. שימושים אפשריים לפליפגריד שאני כבר התנסתי בהם 1. לפעילות היכרות או פתיחה של יום לימודים או שיעור 2. להערכה מעצבת או מסכמת - קבלת משוב או תשובות מתלמידים, ולא בכתב! 3. עידוד יצירתיות של תלמידים - רמז, לא כל סרטון חייב לכלול ראש עומד ומדבר...אתם תגלו כמה כשרונות מהתלמידים שהכי לא ציפיתם 4. עידוד שיח חברתי/רגשי (SEL) בלמידה מרחוק - יש דברים שיותר קל ונוח להגיד אותם מאשר לכתוב (ואז גם לשקול אם לחשוף את הסרטון בפני כל הכיתה). כמה דברים שחשובים לאנשי ונשות חינוך: * פליפגריד נקנתה על ידי מיקרוסופט - מה שאומר שהכלי הולך להישאר חינמי לכולם * אפשר להתחבר אליו באמצעות חשבון גוגל או מיקרוסופט - מומלץ! וגם כמובן כמובן לחבר כמשימה בטימז או בקלאסרום *מתאים לכל גיל! מגן ועד הדוקטורט * לא צריך לדעת לערוך וידאו - בכלל! הכל מאוד אינטואיטיבי ועל המסך. ניכר עיצוב המבוסס על עיקרון - KISS - Keep It Simple *התלמידים מורידים אפליקציה מתאימה - אבל אפשר גם לצלם ממחשב או להעלות וידאו קיים שצולם באפליקציה אחרת. ניהול צד המורה - יותר נוח מהמחשב. * סביבה בטוחה ללא זרים - ניתן לשמור על פרטיות התלמידים על ידי הגבלת הכניסה לפליפגריד הכיתתי על ידי קוד, קוד וסיסמה, קישור לקלאסרום או לטימז, ואפילו הגבלה ברמת כתובות מייל בית ספריות בלבד - חלום! ולזה אין מתחרים! * יתרונות על העלאת סרטים לאפליקציות וידאו אחרות או רשתות חברתיות לא חינוכיות - המורה שולט/ת באופן מלא על התוכן ועל הצגת הסרטונים, דואג להגדרות הפרטיות המתאימות, והכי חשוב - עושה סדר ומנהל את הלמידה
-
ZEETINGS היא אפליקציה המאפשרת למורה ליצור שיעור או מפגש מקוון, שבו המורה מעלה חומרים דיגיטליים שונים לסביבת עבודה והפעלות אינטראקטיביות. המשתתפים במפגש מתבקשים לענות וכן יכולים להעיר, להוסיף מידע, להתכתב ולדון באמצעות מסרים מידיים ובאמצעות הוספת הערות. השיעור נשלט על ידי המורה, המעביר את השקפים במחשבו, והלומדים רואים באמצעי הקצה שלהם את התהליך, ועונים בשקפים האינטראקטיביים. בנוסף, כל משתתף במפגש יכול לרשום לעצמו הערות בצד לגבי המידע המועבר, כך שיקבל תמונה רחבה יותר בעקבות המפגש והדיון שהתקיימו. את ההערות ניתן לשלוף על ידי לחיצה על שלוש הנקודות המופיעות מימין ובחירת Saved Notes
-
דפנה רוט: הכנת חדר בריחה דיגיטלי הוא אתגר לא קטן, אך מרתק! חדר-בריחה זו פעילות בנויה בשלבים, כאשר בכל שלב נדרשים המשתתפים לפתור בעיה/חידה על מנת לקבל את ה"מפתח" להתקדמות לחדר הבא. לחדר בריחה יהיה בדרך כלל סיפור עלילה, חידות מקוריות ומפתיעות המשלבות סרטונים, שירים ואתגר מחשבתי. תוכלו לראות שיש יותר מדרך אחת לבנות חדר בריחה - גוגל פורמס, גוגל סליידס או אתר אינטרנט. מומלץ לתת את חדר הבריחה לתלמידים לעבודה בקבוצות - זוהי פעילות קבוצתית נהדרת. בתקופת הלמידה מרחוק, נתתי לתלמידים חדר בריחה בנושא הקורונה. חילקתי את הכתה לקבוצות בחדרים בזום, וכל קבוצה קיבלה זמן קצוב לפתירת החידות. הקבוצה הראשונה ששלחה לי את פתרון החדר, ניצחה במשחק. התלמידים נהנו מאד מהאתגר! ואני השגתי כמה מטרות - שיעור נחמד בזום, שהחל בהצגת הנושא ושיחה על חדרי בריחה (10 דקות ולא יותר!), עבודה בקבוצות בחדרים בזום (אני ברקע, עוברת בין החדרים מסייעת ועונה על שאלות), והפגת המתח סביב נושא הקורונה תוך העלאת המודעות והידע על המחלה. תוכלו לראות בדף גם הדרכות וגם דוגמאות לחדרי בריחה. דפנה
-
-
האתר של אפרת מעטוף : תלמידים כותבים עבודה בצוות והמורה מלווה אותם – תלמידים יכולים לכתוב ביחד עבודה והמורה יכול לעקובא חר התהליך. זה מתאים כמובן גם לעבודה המתבצעת בחדר מחשבים, כאשר כל התלמידים עובדים על אותו המחשב ולאחר השיעור הורה בוחן את ההספק של הקבוצה ומעיר להם הערות. אך זה יכול גם להתאים להעבודה בה כל תלמיד עובד על מחשב אחר ומבצע חלק אחר בעבודה. וזה מתאים במיוחד גם לעבודה המתבצעת בבית, כך שגם תלמידים הגרים רחוק זה מזה יכולים לעבוד בצוות.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
מאת: יעל ענבר , מורה לאנגלית יעל ענבר השבוע אנחנו בשבוע ״אתנחתא״ - בבוקר שיעורים, ומהצהרים מפגשים עם ההורים והתלמידים. בשיעורי בוקר לא לומדים אלא עושים כל מיני פעילויות סיכום וחזרה. אני אוהבת להתניע דיבור בעזרת תמונות ולכן הצגתי בכיתות את התמונות האלה, וביקשתי שכל תלמיד/ה ת/יבחר תמונה שמייצגת עבור/ה את הסמסטר, ויספרו למה בחרו דווקא אותה. בשביל שלא יהיה סתם פינג פונג מורה-תלמיד/ה, שזה משעמם ואף אחד לא מקשיב, חילקתי כל כיתה לשלשות בחדרים. כל תלמיד/ה סיפר/ה על הסמסטר שלו/ה בחדר, ואחר כך, כשחזרנו למליאה, כל תלמיד/ה סיפר/ה על תלמיד/ה אחר/ת. ככה הם גם מתרגלים דיבור בגוף ראשון וגם דיבור בגוף שלישי, וכו-לם בלי יוצאים מן הכלל מדברים, גם אלה שממש לא אוהבים/ות. הכי הרבה בחרו סערה, מסיבת הפתעה ורכבת הרים, היו כמה שבחרו ללכת לאיבוד ביער או בשדה פתוח, והיו בודדים שבחרו פיקניק. שיעור כזה עוזר להבין ממש טוב את המצב הנפשי של ילדים שכל שניה מונחתת עליהם הנחיה אחרת ועל ההתמודדות שלהם.
-
-
-
נא להכיר- כלי מדהים וכל כך קל להכנה שמטרתו לייצר פעילות תחרותית בין קבוצות. ניתן להחליט על הניקוד שכל קבוצה תקבל, מה יקרה כאשר טועה במהלך תשובותיה וכיצד תתקדם. המשחק און ליין וניתן לשלבו הן בתחילת שיעור כבדיקת ידע קודם, במהלך השיעור ובהחלט כסיכום. ניתן לשלוח את המשחק לתלמיד על מנת שיעשה חזרה אישית- מבדק ידע אישי או ככיתה הפוכה לקראת ידע חדש שיילמד בשיעור.
-
-
אחרי כמה שנים של דעיכה איטית שוב חוזרים הבלוגים החינוכיים כפלטפורמה ללמידה מקוונת בתקופת מגיפת הקורונה . הגורמים העיקריים לתחייה של הבלוגים הלימודיים הם האכזבה מהפלטפורמות הסינכרוניות ללמידה מרחוק (כגון הזום) והכלים המקוונים למינהם ( כן , גם מהפדאלט נמאס לתלמידים וגם מעוד כלים דיגיטליים אינטראקטיביים ). כך נמצא מראיונות עם קבוצות מיקוד של תלמידים מכל הגילאים. מהקשר שלי עם מורים בארה"ב , בקנדה ובאוסטרליה אני למד כי הם הפעילו מחדש את פלטפורמות הבלוגים השונים ומצאו כי היא מעוררת עניין וגם תורמת למוטיבציה של התלמידים (וגם הסטודנטים בקורסים המקוונים) .
-
-
הדרכה לאתר בו ניתן ליצור פעילות אינטראקטיבית ללמידה. ניתן לשנות את הפעילות לפעילות אחרת בלחיצת כפתור. משחק לימודי חוויתי, להכנה במהירות ובקלות במטרה לייצר גירוי אצל התלמידים ולעורר מוטיבציה בשיעור ורצון ללמידה. ניתן להשתמש במשחק בתחילת שיעור ואמצע וסוף או לשלוח לתלמידים עם ידי שיתוף המשחק ללמידה מקדימה לשיעור ככיתה הפוכה. ממליצה מאודדדדדד. גילה בסרטון הבא אני מציגה איך להכין פעילות ללמידה אינטראקטיבית בקלי קלות: 00:25 תחילת הסבר כניסה ראשונית לאתר Wordwall.net 00:57 דוגמה לפעילות משחק אינטראקטיבי שמות עצם ופעלים- גלגל מזל 01:56 דוגמה להחלפת משחק אינטראקטיבי שמות עצם ופעלים - קלפים 02:38 דוגמה למשחק אינטראקטיבי שמות עצם ופעלים- תפזורת 03:07 דוגמה למשחק קופסה אינטראקטיבי- בחירת מספר המופיעה על הקופסה ופתיחתו. 03:29- בחירת תבניות משחק נוספות 03:49 תחילת הסבר איך ליצור את המשחק האינטראקטיבי 03:51 בחירת תבנית ליצירת משחק אינטראקטיבי 04:13 הכנסת תכן המשחק 05:53 תחילת המשחק האינטראקטיבי- התאמות הפכים 06:23 החלפת תבנית המשחק האינטראקטיבי- הפכים 06:44 החלפת המשחק האינטראקטיבי- התאמה לרכבת עם קרונות- משחק הפכים 07:19 שיתוף המשחק האינטראקטיבי 09:35 מעקב אחרי תוצאות התלמידים לאחר ששיחקו 10:10 מקום בו נמצא את כל המשחקים האינטראקטיביים שיצרנו 10:19 עריכת משחק אינטראקטיבי שיצרנו 10:23 החלפת תצוגת המשחק האינטראקטיבי שיצרנו 11:57 שיתוף עם קהילת יוצרי המשחקים האינטראקטיביים
-
גילה קיסילביץ : אורלי לביא טרביש, הילי זוורו ואנוכי התנסנו יחד במרחב הפיזיטלי Topia. מרחב פיזיטלי הוא מרחב בו הפיזי והוירטולי מתחברים יחד. העולם הפיזי הרגשי, החברתי, הפדגוגי מתחבר לעולם הוירטואלי והלומד יזהה את הערך הייחודי לו. ישנת חווית למידה אחרת, מאתגרת, מעניינת שבהחלט מתייחסת לדיפרנציאליות של הלומד. במרחב יש דימוי למקום פיזי, המרחב משלב פדגוגיה אחרת. חקרנית ומבוססת מקום ובהחלט מתייחס להיבטים חברתיים ורגשיים. אני בטוחה שתראו זאת בסרטון ההדרכה שלפניכם
-
אחד הלקחים מהלמידה מרחוק בתקופת הקורונה הוא שיתופיות מקוונת פעילה. בלמידה מקוונת ולמידה מרחוק יש חשיבות לצפייה משותפת של הלומדים בסרטי וידאו תוך מתן אוטונומיה לתלמיד לעצור את סרט הוידאו ולשאול שאלות בפורום המקוון של הקורס/כיתה . התפתחו כמה כלים דיגיטליים מועילים , הראשון שבהם המליצה עליו אפרת מעטוף ועל היישום המקוון שני המליץ מורה בארה"ב .
-
הלוח השיתופי המקוון מיושם על ידי מורים בכלל ומורים לאנגלית בפרט גם אחרי תקופת הלמידה מרחוק והסגרים . כך לדוגמא המורה לאנגלית, Orly Arye מפעילה את תלמידי כיתה ו' שלה בדרך מאתגרת : התלמידים כתבו רשומת בלוג בעקבות טקסט שקראו על טיול! התלמידים כתבו על טיול שהיו בו בעבר תוך שימוש בזמן עבר ומילות רצף שלמדו.
-
ערוץ היוטיוב של הילי זוורו
Loading...GoSynth: Encourage students to discuss and share ideas using video, audio recordings + text
Loading...new -
-
-
-
-
-
HILI ZAVARO : בהמשך לפוסט הקודם בנושא Quizizz לפני כמה ימים האתר יצא בגרסה חדשה ומדהימה ומעכשיו זה לא רק חידון אלא שאלות סקרים/שאלות פתוחות/שאלות מוקלטות/שאלות עם תמונות/שאלות דעה והכל תוך דימוי משחק וידאו עם כוחות - Immunity, time freeze, streak saver, power up x2, Power play, double jeopardy ועוד!! מושלם לשיעור סינכרוני או א-סינכרוני.
-
HILI ZAVARO: מראות לתלמידים סרטונים בשיעור? אז הפוסט הזה בשבילכן!! הכלי EDpuzzle מאפשר להעלות כל סרטון ואז להטמיע במהלכנו שאלות הבנה על המוצג בסרטון. סוגי שאלות: פתוחות ורב ברירה. רצוי שכל תלמיד יענה במכשיר משלו, כך המעקב יהיה מדויק יותר. זה גם מגמיש את הלמידה ומאפשר אותה בכל מקום ובכל זמן. מה עושים באופן פרונטלי? יש אופציה שנקראת Edpuzzle Live דרכה בעצם מקרינים את הסרטון על הלוח, אבל כל תלמיד עונה בטלפון שלו.
מֶרְחַב לימודי דִּיגִיטָלִי כִּתָּתִי
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Loading...
קבוצות - יצירה, עריכה ושיוך תלמידים לקבוצות במרחב הלימוד ב-Moodle של משרד החינוך - הדרכה
Loading... -
-
-
-
-
-
-
-
רחל ארליך : להגדיר מחדש את המערכת השבועית, לפחות בבתי הספר היסודיים, בהם כל מורה כוללת מלמדת המון מקצועות, מעט שעות. שעה שבועית היא בערך 30 שעות שנתיות. יש כל מיני דרכים למקם אותן על פני השנה בלי להסתכסך עם הסתדרות המורים. אפשר לעשות מהפכה, אפשר להתחיל ממש בקטן, עם מחנכת אחת, פיילוט. כך או כך, זה יהיה שינוי שלומדים ממנו הרבה. 2 - להגדיר מחדש את מושג ה"כיתה". זו יחידה בסיסית שמשמשת אותנו גם ללמידה וגם לעבודה חברתית ובכלל לא בטוח שהיא נכונה לשתי המטרות באותה מידה. זו שאלה שצריך לשאול תמיד, אבל עוד יותר בלמידה מרחוק: כי אם רוצים לשים תלמידים על "מיוט" וללמד חומר חדש - אפשר לעבוד עם 100 תלמידים במקביל, לא צריך להצטמצם ל-30. אבל דיון, תירגול מונחה, מעורבות פעילה בשיעור, שלא לדבר על מהלכים חברתיים ורגשיים - את אלה אי אפשר להשיג בזום שהרכבו כיתתי ויש צורך בקבוצה קטנה יותר. * העניין הוא שכמו בחיים, אוטונומיה היא לא רק כיף, היא גם אחריות, וכשהיא באה - היא מבהילה. וזה בסדר לפחד, אפילו אם שר החינוך חושב שלא. ובטח שזה בסדר לפחד אם האוטונומיה (המוגבלת. אוטונומיה, מעצם טיבה, תמיד מוגבלת) מגיעה בהפתעה, ולא בדיוק במקום ובדרך שרצינו.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Alice shows you how awesome her bookmark bar is!
Loading...שימוש נכון בסרגל העילי לשמירת סימניות בגוגל קלאסרום הדרכה באנגלית ע"י המורה אליס קלר
Loading...new -
מחקר חדש של אוניברסיטת ג'ורגיה בארה"ב בדק מה הם ההתנסויות המועילות ביותר ללמידה מרחוק בתקופת סגר הקורנה ומצא כי לא בעיות של הבנה ותכנים לימודיים היו הבעיה העיקרית בלמידה מרחוק אלא דווקא ארגון חומרי הלמידה והתכנים במרחבי הלימוד המקוונים. התלמידים לא התקשו בהבנה של תהליכים כמו פוטוסינתזה אלא התקשו דווקא באיתור חומרי הלמידה המתאימים אותם לימדה המורה בנושא . גם מחקר משנת 2019 מצא כי מרחבי הלמידה דיגיטליים אינם מאורגנים היטב והמורים והמרצים לא השקיעו בהקמת מרכז משאבים דיגיטלי מאורגן היטב שיכול להקל על התלמידים/סטודנטים . אותי זה לא מפתיע כי שמתי לב כי גם בישראל מרבית המורים ( וגם המרצים !!) הזניחו את ארגון מרכז המשאבים הכיתתי (או של הקורס ) המקוון וחבל .
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
מערכות וסביבות מקוונות לניהול למידה
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
אם האתר שלכם בנוי על מערכת וורדפרס תוכלו להוסיף מערכת קורסים שהן בעצם תוספים גדולים שאתם מתקינים בדומה לכל תוסף של מערכת וורדפרס. גירסה 3 של לרנדש שהושקה באמצע 2019, הוסיפה יכולות תצוגה יפות לתלמידים ונוחות גדולה יותר בבניית הקורס. לפי מה שנתקלתי נראה שמבין השתיים לרנדש היא האופציה הנפוצה יותר בישראל, בגלל התמיכה הטובה יחסית בעברית.
-
-
סביבה מתוקשבת המאפשרת ליצור ולנהל קורסים. הסביבה מאפשרת ליצור סקרים ושאלונים, אפשרות למתן ציונים, הפקת תעודות, כלי הערכה (כגון: הערכה מילולית, מבחן, בוחן, מטלה ועוד). בהיבט של ניהול פדגוגי, הסביבה מספקת מערכת שעות, דיווח נוכחות, דיווח התנהגות תלמידים, כתיבת נושא השיעור ושיעורי בית. הסביבה מאפשרת להפיק דוחות למשתמש בפילוחים שונים וניהול רמות הרשאה שונות (כגון: מנהל מערכת, מורה ותלמיד). כמו כן, בסביבה זו כלי תקשורת: מערכת הודעות פנימית ודואר אלקטרוני פנימי לכל משתמש. Class-E היא פלטפורמה מבית סולמות, המיועדת להכנה ולהעברת תוכן לימודי מתוקשב אינטראקטיבי. מטרתה היא להביא תוכן לימודי בצורה מעניינת, מאתגרת, ובעיקר מלמדת לכל תלמיד בכל מקום ובכל זמן. בעזרת Class-E ניתן ללמד תכנים מגוונים ולתת להם ביטוי בצורות לימוד ובכלים שונים, בצורה זו ניתן להתאים לכל אחד את צורת הלמידה הטובה ביותר עבורו. Class-E נולדה בסולמות מתוך צורך להעביר תוכן העוסק בזהות יהודית עבור תלמידים בחו”ל ומתוך כך הפכה לפלטפורמה עליה נבנים תכנים בכל המקצועות הנלמדים כיום בבית הספר. Class-E משתתפת בפיילוט של משרד החינוך ועל גביה נערכת הבגרות בספרות. בנוסף לכך, Class-E היא הפלטפורמה על גביה יבחנו תלמידי כיתות ה’ בכל הארץ במשימת מדעים ארצית.
-
ד"ר מירה המאירי
Loading...מערכת משוב למחנכים, רכזי שכבה ויועצים חינוכיים פרק 5 - יומן מחנך, ניהול למידה והערות מעקב
Loading...new -
-
-
-
-
-
-
-
-
כמה פלטפורמות מקוונות לקורסים מקוונים בעקבות שאלה שנשאלה בקבוצת הפייסבוק שלה. הקריטריונים לגיבוש הרשימה : קלות שימוש הן מצד המורה/המרצה והן מצד הלומדים , UX מאוד אינטואיטיבי וכלים מועילים לארגון חומרי הלמידה . לכל אחת הפלטפורמות יש קישור לסקירה שכתבתי אודותיה בעקבות התנסות וגם ראיונות עם המרצים והמשתלמים/לומדים ..
-
אחד ההישגים של הלמידה מרחוק הוא טיפוח מרחב מלווה מקצוע ע"י משרד החינוך (סביבות ענן לחינוך) , חטיבת הטמעת טכנולוגיות, משרד החינוך. מדובר על פעילות פיתוח והטמעה שמעט מדינות בעולם השכילו לממש ולהטמיע בצורה מערכתית . המרחבים מלווי המקצוע בישראל מתפתחים כל הזמן ובתקופת מגיפת הקורונה בהחלט נותנים מענה פדגוגי ותקשובי ראוי למורים ולתלמידים בבתי הספר . "מרחב מלווה מקצוע" הוא סביבה אישית לארגון, תכנון וניהול ההוראה-למידה-הערכה.
-
-
-
-
-
הקורונה הסירה את הדלת של הכיתה הרגילה ופתחה את מרחב הלימוד, לטובת ולהעשרת כל הצדדים. בזכות מגיפת הקורונה והיצירתיות של גורמי פיתוח שונים וטובים פותחו בישראל בחודשים האחרונים כמה וכמה סביבות לימוד מקוונות חדשניות המעוררות עניין רב בתי הספר , גם אצל התלמידים וגם אצל המורים. ניסיתי ללקט ולהציג בסקירה כמה מסביבות חדשניות אלו . סביבות הלמידה החדשניות של תכנית MindCET Ignite תכנית MindCET Ignite, מבית מטח ובשיתוף עם משרד החינוך, הציגה לאחרונה בירוחם את ששת מוצרי האד-טק החדשניים שיעצבו את עולם החינוך החדש. זאת בתום תהליך מחקר ופיתוח משולב שהפגיש מורים, מפתחים ומעצבים סביב שולחן עבודה אחד. במהלך שנת הלימודים החולפת עבדו צוותים של מורים ביחד עם אנשי מחקר ופיתוח על פתרונות אד-טק חדשניים מותאמים למציאות המשתנה של היום בתחומי הלמידה חברתית רגשית, סביבות למידה, רצף הוראה, לומד עצמאי ועוד. MindCET הוא מרכז לחדשנות בטכנולוגיה וחינוך מיסודו של מטח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית), השואף להשפיע על עולם החינוך, ולסייע בהיווצרות של פדגוגיה חדשה שתואמת את השינויים העמוקים שהחבה עוברת בעידן התרבות הטכנולוגית. המרכז מציע תמהיל בין יזמות, חינוך וחדשנות טכנולוגית, ופועל באופן המאפשר יצירת פתרונות פורצי דרך בתחום החינוך.
-
לפני שבוע הוכרזה גרסה מס' 4 של פלטפורמת MOODLE ובעיית חוויות המשתמש נפתרה היטב והפלטפורמה כולה קפצה בבת אחת כמה " כיתות" מבחינת עיצוב חווית המשתמש . כותבת רות סלומון , המומחית המובילה בישראל ללמידה מקוונת ולמידה באמצעות MOODLE : "מעניין ש-Moodle הוא בן 20 וממשיך לשגשג בעולם עם 310 מיליון לומדים ב-40 מיליון קורסים! גרסה 4.0 מביא איתה טרנספורמציה משמעותית בחוויית המשתמש פלוס כמה פיצרים חדשים מעולים. והכי חשוב, לאלה שמדברים על הנראות של הפלטפורמה. ניהלתי עשרות אתרי Moodle בארץ ובעולם. עם Theme מעוצב ומותאם, Moodle יכולה להיראות מ-ה-מ-ם. שיקית, אלגנטית וחדשנית! עם כל הפונקציונליות האדירה. מערכת מנצחת! 🏅
-
-
-
-
עם עיצוב חדש, ממשק מהיר יותר ופשוט יותר וגם פיצ'רי AI, הגירסה החדשה של Teams נראית מעניינת במיוחד הגירסה החדשה של Teams נבנתה מאפס, כך על פי מיקרוסופט, שטוענת כי אספה לא מעט פידבקים מקהילת המשתמשים בתהליך. השינויים ל-Teams הם לא רק מאחורי הקלעים, אלא גם ויזואליים. במיקרוסופט טוענים שהממשק הרבה יותר פשוט עכשיו, כך שיהיה לכם קל הרבה יותר למצוא את מה שאתם מחפשים בטימז, ולבצע את כל הפעולות עם פחות קליקים. בנוסף, הממשק כולל עכשיו יותר אפשרויות התאמה אישית וערכות עיצוב. אם אתם משתמשים בטימז בין היתר גם כדי לתקשר עם אנשים מחוץ לגבולות האירגון, תשמחו לדעת שלא תצטרכו יותר להתנתק ולהתחבר לטימז עם חשבונות שונים בכל פעם, ותוכלו לקבל התראות לכל החשבונות שלכם באותה אפליקציה ולעבור בין החשבונות בקלות.
-
גוגל הציגה בשבוע האחרון תכונות נגישות ולמידה חדשות בגוגל קלאסרום בתערוכה הבינלאומית וכנס -International Society for Technology in Education (ISTE). תכונות אלו כללו הרחבה של מצב הקריאה, והצעות שאלות מבוססות בינה מלאכותית בגוגל קלאסרום. כאשר מורים יוצרים מטלה מקוונת עם סרטון YouTube מצורף, הם יוכלו להוסיף שאלות אינטראקטיביות כדי לעזור לתלמידים לבדוק את הבנתם בזמן שהם צופים. מורים יכולים ליצור שאלות משלהם או, זמין באנגלית רק כרגע , לבחור ולערוך שאלות המוצעות בעזרת מחולל AI. החידוש : גוגל יצרה מחולל שאלות מבוססות בינה מלאכותית למשימה שסובבת סביב סרטון YouTube. . מורים יכולים להוסיף שאלות משלהם או לשנות גם הצעות מבוססות בינה מלאכותית. נכון לעכשיו, ההתנסות היא באנגלית עם תמיכה בספרדית, פורטוגזית, יפנית ומלאית. בחודש מרץ 2023 , גוגל הציגה את מצב קריאה בחלונית צדדית, המסירה אלמנטים כמו סרטונים ותמונות מהדף ועוזרת לתלמידים או סטודנטים להתמקד בטקסט. באותה תקופה, התכונה כבר זמינה עבור דפדפני Chrome
-
עם עיצוב חדש, ממשק מהיר יותר ופשוט יותר וגם פיצ'רי AI, הגירסה החדשה של Teams נראית מעניינת במיוחד הגירסה החדשה של Teams נבנתה מאפס, כך על פי מיקרוסופט, שטוענת כי אספה לא מעט פידבקים מקהילת המשתמשים בתהליך. השינויים ל-Teams הם לא רק מאחורי הקלעים, אלא גם ויזואליים. במיקרוסופט טוענים שהממשק הרבה יותר פשוט עכשיו, כך שיהיה לכם קל הרבה יותר למצוא את מה שאתם מחפשים בטימז, ולבצע את כל הפעולות עם פחות קליקים. בנוסף, הממשק כולל עכשיו יותר אפשרויות התאמה אישית וערכות עיצוב. אם אתם משתמשים בטימז בין היתר גם כדי לתקשר עם אנשים מחוץ לגבולות האירגון, תשמחו לדעת שלא תצטרכו יותר להתנתק ולהתחבר לטימז עם חשבונות שונים בכל פעם, ותוכלו לקבל התראות לכל החשבונות שלכם באותה אפליקציה ולעבור בין החשבונות בקלות.
-
אם רוצים לעורר עניין ומוטיבציה אצל תלמידים המחוברים לגוגל קלאסרום צריך להזהר מהרעפת יותר מדי מטלות מקוונות . מתברר כי תלמידים מעדיפים שילובים בגוגל קלאסרום על פני ממטרים של מטלות מקוונות שניתכים עליהם מכל עבר . התלמידים מוצאים יותר עניין בדיון מקוון ( פורום מקוון) עם הפנייה לקישורים חיצוניים באמצעות מערכת ההודעות ( מה שהיה בזמנו " הזרם") .
-
-
גוגל השיקה תכונה חדשה עבור פלטפורמת ה-Classroom שלה, המאפשרת למורים להפוך כל סרטון YouTube לשיעור או משימה אינטראקטיבית על ידי הוספת שאלות שתלמידים יתבקשו לענות לאורך הסרטון. תכונת השאלות האינטראקטיביות הופכת חווית צפייה פסיבית לחוויית מערבת ומשפרת את הבנת התלמידים בנושא מסוים באמצעות אפשרות לטעות, לבחון ולתקן תשובות שגויות ולהעריך תשובות נכונות בקצב שלהם. לאחר שתלמידים משלימים את פעילות הווידאו, למורים תהיה גישה ללוח מחוונים של תובנות מפתח, המבוססות על רמות מעורבות התלמידים.
-
בתחרות בין פלטפורמת גוגל קלאסרום ללמידה מקוונת לבין פלטפורמת TEAMS של חברת מיקרוסופט , האחרונה לא נשארת מאחור ומחדשת את אפשרויות ההוראה והלמידה המקוונים. בסקירה להלן תוכלו לקרוא על כך בהרחבה . כהרגלנו , הוספנו גם פרקי הדרכה , החשובים לא פחות למורים !! . בסקירה זו נעזרנו ב Iris Veintraub מומחית פלטפורמת TEAMS ומבקשים להודות לה .
למידה מרחוק : מגמות וכיוונים
-
-
ד"ר ארז פורת : ביום שני הבא, צרפת תצא לניסוי מסיבי בלמידה מרחוק בעקבות ההחלטה לסגור את בתי הספר במטרה לבלום את התפשטות המגפה. שר החינוך, Jean-Michel Blanquer אמר שהמדינה מוכנה לצעד הדרמטי. "בשלב חדש זה במאבק נגד וירוס הקורונה, נסגור את בתי הספר היסודיים, התיכוניים והתיכוניים", צייץ בלאנקר. "כל מוסד אקדמי ערוך עם תכנית שהיא מעשית ומתאימה לכל דרגת השכלה. הפריסה של מערכת הלמידה מרחוק שלנו תתקיים בכל הארץ", אמר. המרכז הלאומי לחינוך מרחוק של משרד החינוך (CNED) פיתח כבר פלטפורמת למידה אלקטרונית שנמצאת בשימוש משנת 2017 על ידי 237,000 תלמידים ברחבי העולם. Blanquer אמר כי שהפלטפורמה יכולה לתמוך בכ -15 מיליון תלמידים וכי בצרפת יש כ -13 מיליון תלמידים מהגן ועד התיכון. מנהיגת התאחדות המורים הראשית בצרפת, Francette Popineau, אמרה "כי למרות שהיא תומכת בהחלטה, היא לא בטוחה שהמדינה באמת מוכנה לאתגר שעומד לפניה. "ארגון כיתות וירטואליות ידרוש מכל ההורים גישה למחשב ולמצלמת רשת. זה תהליך מאוד מסובך. אין לנו את הכלים הדרושים והמורים לא הוכשרו לכך ", אמרה Popineau בראיון. "חשוב שהמשימות הללו יהיו מותאמות כך שהילדים יוכלו לבצע אותם באופן אוטונומי, מבלי שיהיה תלוי בהוריהם".
-
מכיוון שבשבועיים האחרונים נכנסו יותר ויותר אנשים לבידוד בבית, צריכת האינטרנט בבתים הפרטיים עלתה באופן משמעותי — דבר שמחייב את ספקיות האינטרנט להיערך לקראת שימוש אינטנסיבי יותר של תכנים כבדים כמו סרטים או תוכנות לעבודה ולמידה מרחוק. לדברי יוסי זיגמונד, מנהל אגף שיווק עסקי בבזק , החברה ערוכה לעלייה בשימוש ברוחב פס. בנוסף, הסביר זיגמונד כי משרד החינוך פנה לבזק כדי להיערך לתרחיש שבו ילדים ייאלצו ללמוד מרחוק. "עבדנו על יצירת פתרונות מאז שהמשבר התחיל — אחד מהם הוא הקמה של כיתות וירטואליות", אמר זיגמונד. "הפלטפורמה שלנו מאפשרת לכל בית ספר להקים כיתות בענן: מוגדר מורה שמנהל את השיעור והוא מזמין את כל התלמידים באמצעות לינק שהוא שולח להם כדי להצטרף לשיעור". בפועל, המורה עומד מול מצלמה שמחוברת לפלטרפורמה שדרכה הוא יכול להציג מצגות — והתלמידים יכולים להצטרף לשיעור מהמכשיר הסלולרי מהמחשב הביתי או להקשיב בשיחת טלפון."הקמה של כיתה וירטואלית היא פשוטה, והפלטפורמה קלה לתפעול. בכל כיתה ניתן לייצר לוח זמנים שמתאים לצרכים שלה", אמר זיגמונד.
-
-
-
-
-
השבתת מוסדות החינוך וההשכלה הגבוהה ברחבי העולם כמו גם בישראל, העלתה אפשרויות לשיפור המצב שנוצר במערכות החינוך ברחבי העולם בצל משבר הקורונה - בהן, הפרויקט "Bridging For China", שמחבר בין השאר בין תלמידים ישראלים וסינים. תלמיד מסין ייעץ לילדים הישראלים: "תשמרו על הלו"ז שלכם עמוס - זה יעזור לכם לא לחשוב על הדברים המפחידים בחוץ"
-
-
-
מאמר מקיף של אלי הורוביץ בין המדינות שמצליחות להתמודד עם הווירוס, נמצאות מדינות שמצליחות גם במבחני פיז"ה בחינוך, כך נראה שגם ההצלחה "מדבקת". אז איך נערכו במדינות הללו לסגירת מערכת החינוך? האם הן משלבות הוראה מרחוק? מה מצליח להן ומה יותר מורכב ומסובך? מה אפשר ללמוד מהן שייתכן ויהיה רלבנטי גם לנו? מתוך ההכרה המחלחלת שהחינוך לא יוכל לחזור בקרוב לשגרה הקודמת, הנה מסע עולמי בין מערכות חינוך, העושות גם הן את הצעדים הראשונים בהוראה מרחוק. למרות ההיערכות המוקדמת ועל אף שדרום קוריאה היא מדינה מאוד טכנולוגית וממושמעת, התחושות בינתיים הן שההוראה מרחוק לא ממש עובדת. שר החינוך קרא להורים לעזור למורים, כדי שזה יצליח וראש הממשלה הצהיר שזה חייב להצליח. התלמידים הגיבו שהם בלחץ, כי הם מרגישים שההוראה מרחוק לא מספיק אפקטיבית וכי יגיעו לא מוכנים אל בחינות הגמר שנדחו בחודש. מורים שנשאלו טוענים שהתלמידים לא לומדים לעומק וברצינות כמו בכיתה רגילה. הם מדווחים שקשה להם, במיוחד בתחומים כמו אומנות, מוסיקה וחינוך גופני. ההורים מביעים דאגה מהכוונה להוציא אותם לעבודה, בעוד שהילדים יצטרכו ללמוד לבד בבית. הם גם חוששים מההשלכות של למידה מאומצת של שבע שעות ביום מול המסך.
-
מחקר: שיעורי ההשלמה בקורסי MOOC נשארים נמוכים גם לאחר ביצוע התערבויות התנהגותיות. במהלך מחקר בן שנתיים וחצי, שערך את אחד הניסויים העולמיים הגדולים ביותר בתחום ההשכלה הגבוהה, מדענים חברתיים מהרווארד, אוניברסיטת קרנגי מלון, אוניברסיטת קורנל, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, אוניברסיטת קווינסלנד לטכנולוגיה באוסטרליה, אוניברסיטת טורונטו ואוניברסיטת סטנפורד, ניסו להוכיח בקנה מידה נרחב כי התערבויות התנהגותיות, יכולות לשפר משמעותית את שיעורי ההשלמה של קורס MOOC. מספטמבר 2016 עד מאי 2019, החוקרים עקבו אחר רבע מיליון סטודנטים כמעט מכל מדינה בכ -250 קורסים מקוונים בפלטפורמת edX. החוקרים שיערו כי חמש התערבויות התנהגותיות מבטיחות שניתנו כסקרי טרום הקורס ישפיעו באופן בינוני עד גדול על הגברת שיעורי ההשלמה של הקורס המקוון. המדענים צפו שהתוצאות בקנה מידה גדול יחזקו את העבודה הקודמת שנעשתה במספרים קטנים יותר. הממצאים הראו שלא נמצא שיפור משמעותי בשיעורי ההשלמה הכללית באף אחת מחמשת ההתערבויות שנבדקו. התוצאות מראות כי התערבויות התנהגותיות אינן נוסחת קסם ואינן מסייעות כשמדובר בשיעורים מקוונים.
-
ד"ר ארז פורת : בתי הספר הציבוריים של ניופורט בוירג'יניה, הרכיבו שתי אפשרויות למידה לתלמידים - אחת היברידית ואחת בלמידה מרחוק מלאה, זאת על סמך סקר שערכו בשיתוף עם ההורים, התלמידים וצוות ההוראה והייעוץ. ההורים יוכלו לבחור את מודל הלמידה המתאים ביותר לילדם. במהלך שנת הלימודים 2020-2021, חטיבת בתי הספר מרחיבה את יוזמת הטכנולוגיה האישית (מחשב לכל תלמיד) כדי לספק כרומבוקים לכל תלמיד מגיל גן עד כיתה יב' שיאפשרו למידה באופן אישי ומקוון. בקישור ניתן לראות דוגמאות של המערכות שהם בנו.
-
-
בשנת הקורונה למדנו כי באמצעות המסכים ניתן לפרוץ גבולות של זמן ומקום. אנחנו, בתוכנית *Online Schools ,עושים זאת כבר שנים! בתוכנית זו נפגשות כיתות מישראל עם כיתות ממדינות מתפתחות ברחבי העולם, לפעילות א- סינכרונית במרחב דיגיטלי של Classroom Google , שמתקיימת לסירוגין עם מפגשים סינכרונים. כל צמד כיתות בוחר נושא – כמו תרבות, איכות סביבה וכד' – והתלמידים כותבים, מדברים ומלמדים זה את זה, היבטים של הנושא באנגלית. באופן זה, התלמידים מכירים מקומות, מנהגים ותרבות של ילדים בני גילם, באופן חוויתי ובלתי אמצעי. השנה, עקב הסגרים, התקיימו חלק מהמפגשים הסינכרונים מהבתים, עם הפעלות שהתלמידים יצרו. התוכנית מתוכננת כך שהיא מקדמת מיומנויות של שפה, לצד מיומנויות של למידה שיתופית, ותקשורת רב תרבותית.
-
בבתי ספר ברחבי העולם המעבר ללמידה מרחוק התנהל בכבדות רבה ובחוסר ארגון , במוסדות הסיניים ,לעומת זאת, היה המעבר ללמידה מרחוק לא פחות ממדהים. משרד החינוך הדרום-קוריאני פעל במהירות ובשיטתיות בשני ערוצים מקבילים : פיתוח והתאמת פלטפורמות מקוונות א-סינכרונית ותמיכה והדרכה שיטתית לכל אורך הדרך במורים שנאלצו ללמד מרחוק. השכנה הותיקה שלנו מדרום , מצרים , יזמה מהלך אסטרטגי בשיתוף חברות בהונג קונג והטמיעה באופן נרחב פלטפורמה מקוונת ללמידה חברתית המבוססת על רשת חברתית (EDMODO ) אשר מוטמעת בכל רחבי העולם בהיקף גדול מאוד ( 100 מיליון משתמשים !!) .
-
תכנית MindCET Ignite מיועדת לאנשי ונשות חינוך מעולים וחדורי שליחות, הרוצים לקחת חלק בצוות פיתוח של סטרטאפ בתחום ה-EdTech (טכנולוגיה וחינוך). אנשי החינוך המתקבלים לתכנית מצטרפים לצוות הכולל מפתחים, מעצבים ומנהלי מוצר ומפתחים יחד אבטיפוס למוצר טכנולוגי חינוכי. התכנית מבוססת על למידה והתנסות בכלים ושיטות עבודה מעולם היזמות הטכנולוגית, ובמסגרתה נחשפים המשתתפים לעולם ה-EdTech ומוצאים פתרונות טכנולוגיים לאתגרים הפדגוגיים והלימודיים איתם הם מגיעים מהשטח.
-
הטכנולוגיה ויותר מכך הפדגוגיה הדיגיטלית של הלמידה ההיברידית מעשירה את התהליך הלימודי, הופכת אותו לאינטראקטיבי ומאפשרת לתלמידים ללמוד מכל מקום, והיום בפלטפורמות המקוונות החדשניות בעולם יש ניסיון גם להשקיע בפיתוח זהות ותחושת שייכות קבוצתית בלמידה מקוונת . חברות בינלאומיות כגון גוגל ומיקרוסופט משקיעות רבות בפיתוח ובעדכון הפלטפורמות הטכנולוגיות המקוונות ללמידה היברידית .
-
-
בית הספר ההיברידי מאפשר לכל תלמיד ללמוד כל מקצוע שרק ירצה, גם אם תלמיד לומד בבית ספר קטן בפריפריה הגיאוגרפית, שם לעיתים אין מגמה מסוימת. לדוגמה, כשתלמיד בתיכון אמי"ת בחצור הגלילית רוצה ללמוד דיפלומטיה ויחסים בינ"ל ברמת חמש יחידות אך המגמה לא נלמדת בבית הספר שלו, הוא יוכל בעזרת התיכון ההיברידי ללמוד את התחום באמצעות שיעורים מרחוק. בית הספר ההיברידי פועל במשך יומיים בשבוע בשעות הבוקר, ובכל הימים בשעות הערב, והוא מסונכרן לא להתנגש עם השיעורים הפרונטליים.
-
לצד בחינות הבגרות הרגילות, בחלק ממקצועות הלימוד קיימים בשנים האחרונות מסלולים חלופיים, המאפשרים לתלמידים לקבל ציון לבגרות על בסיס עבודות מסכמות או פרויקט מחקרי אחר. כחלק מהתוכנית המקודמת כעת, יוכלו התלמידים להשלים את המסלול החלופי לבגרות בכיתה י"א, ובכיתה י"ב ימשיכו תלמידים המעוניינים בכך ליחידת לימוד נוספת – המבוססת על קורס דיגיטלי שייבנה בשיתוף עם מוסד אקדמי נבחר. בסוף הקורס יוכלו התלמידים לגשת לבחינה מטעם המוסד האקדמי, והצלחה בה תקנה להם נקודות זכות אם ימשיכו ללימודי תואר. בשלב זה מקדמים במשרד החינוך את יישום המסלול האקדמי, המכונה "מיטיבי לכת", במקצועות תנ"ך, היסטוריה, ספרות, לשון ואזרחות. לפי התכנון, בתי ספר יוכלו לבחור באיזה היקף, אם בכלל, ללמד את יחידת מיטיבי הלכת, ואם להפנות אותה לכל התלמידים בשכבה או לחלקם.
-
אלפא סקול בחינוך היסודי היא רשת למידה עירונית היברידית בפ"ת ליצירה ולרכישת ידע רלוונטי ומיומנויות המותאמות ללומד. החינוך על פי אלפא היא תפיסה חינוכית הדוגלת בלמידה וצמיחה ובתהליכים משתפים. תפיסה זו מזמנת חדשנות פדגוגית רשתית במציאות משתנה. אלפא גובשה באגף לחינוך יסודי בפ"ת , בשיתוף הפיקוח, מנהלי בתיה"ס פסג"ה, השירות הפסיכולוגי ויועצי חדשנות תפיסת "אלפא סקול "התגבשה בין היתר כתוצאה מלקחי תקופת הקורונה במטרה לקדם מיומנויות למידה רגשיות-חברתיות, להגדיל היצע התכנים הנלמדים ולאפשר חווית למידה המעודדת בחירה ולמידה מתוך מקורות השראה.
-
באולפנת אמי"ת נגה בבית שמש, החל מכיתה ט' התלמידות נשארות בבית ביום לימודים אחד בכל שבוע. הן לא מקבלות ימי חופש באמצע השבוע, אלא לומדות מרחוק. האם יש כאן מעין שרידים של הקורונה? מרים קורן, מנהלת האולפנה בצוותא עם איריס אליהו, מסבירה: "יום הלמידה הזה בשבוע מהבית הוא חלק מהתפיסה החדשנית שאנחנו מנסות להחיל אצלנו. במסגרת התפיסה הזו של שבירת היררכיות וניסיון לפרוץ פרדיגמות חינוך שיתאימו למאה ה־21, אנחנו גם יושבות כנהלות במרחב פתוח ושקוף ולא בחדר סגור כפי שהיה מקובל". "התפיסה היא להעביר את הלמידה לתלמידות", עונה קורן, "לא עוד מורה שעומד אקטיבי והתלמידים פסיביים, אלא התלמידים אקטיביים. כשאני מסתכלת על כיתה בתור מנהלת, פחות מעניין אותי מה המורה עושה ויותר מה התלמידות עושות. אם הן לומדות, חוקרות, מתעניינות ומסתקרנות – מבחינתי זו למידה. אם המורה עומד ומלמד, בדרך כלל זה אומר שהתלמידים לא איתו. יש מעט מאוד מורים ומורות שופעי כריזמה שאפשר לשמוע אותם דקות ארוכות, ורובנו לא כאלה. העניין הזה מתחבר להיברידיות, כי ביום למידה מהבית האחריות ללמידה עוברת אליהן. בבית הספר תלמידה יושבת בכיתה באופן פסיבי, אבל בבית האחריות שלה – מהדלקת המסך ועד השתתפות בלמידה וביצוע התרגילים. הן מפתחות כך מיומנויות של למידה עצמאית וגם של אחריות, ניהול זמן וניהול עצמי. אלה יכולות שמכינות אותן לעולם שבחוץ".
-
אודות "ידע וסקרנות דיגיטלית " ראשי הרשמה לעדכונים המרפסת של עמי סלנט קבוצת ניהול התוכן הדיגיטאלי תגיות הכי נצפות: בתי-ספר כלים-דיגיטליים כלים-מתוקשבים למידה-מקוונת למידה-מרחוק חיפוש באתר... בית הספר הווירטואלי : תמונת מצב , אוגוסט 2023 424 0מאת AMI2 שבועות לפניב כלים ושיטות ללמידה מתוקשבת · למידה מתוקשבת מאת: חפציה בן ארצי "שבוע חשיפה של הקמפוס – סליחה – בית הספר הוירטואלי של משרד החינוך . אתמול בבוקר התקיים מפגש מטה -שטח, והבוקר עם הנהלת המחוז. ביום שלישי – צוות פנימי במחוז, מכינות לקראת יום רביעי את החשיפה לכל המנהלים במחוז. בתור מדריכת תקשוב בשבתון, היה לי חשוב לקחת יום הדרכה מעניין במיוחד, ואני חושבת שיש ב'קמפוס הוירטואלי' את הפיצ'רים הרצויים: חיבור בין תחומים – ה'תקשוב' כבר לא תחום לו בנפרד ושאר תחומי הדעת מנסים לעקוף אותו בזהירות. התוכניות ב'מטריה' מחוברות ומדברות אל כל התלמידים. סביבה אחודה – מצד אחד יש פה המון סוגי תוכניות, ומצד שני – סוף סוף יש שער אחד לכולן, שאם תסתכלו באתר פורטל (הוא עדיין בהרכבה, אל תתרגשו מחפיפה של אלמנטים ומהעובדה המצערת שכל הכפתורים עוד לא פעילים) תוכלו לראות שהתראות והלו'זים מכל התוכניות מתאגמים למקום אחד. פרסונליזציה – התלמיד בוחר איך ומה הוא לוקח. כמובן שיש תוכניות שתלויות בהזמנת מנהל (למשל 'מקפצה אישית' – זריז! רק עד ה20.8 מנהלי חטב יכולים להזמין קורסים), אבל הרוב פתוחות וגמישות. התלמיד לוקח, מתקדם, ומקבל גם מעטפת תומכת (מתחיל בבוט ועובר לתומך אנושי אם צריך). אז הבוקר העלינו במחוז אתר קטן שיחזיק כמה שיותר מידע, כדי שלא יישארו שאלות פתוחות.
-
משרד החינוך השיק את האתר 'בית ספר וירטואלי' שיתחיל לפעול בשנת הלימודים הבאה. האתר מיועד ל-180 אלף תלמידי כיתות ז'-י"ב והשימוש בו הוא ללא עלות. האתר יהיה זמין בגרסה בעברית ובערבית. המקצועות שאותם יהיה ניתן ללמוד באתר הם מתמטיקה אנגלית ופיזיקה בשלושה אופנים: שיעור פרונטלי ייעודי בנושאים אליהם יהיה אפשר להירשם מראש. קבוצות למידה בווטסאפ. ובנוסף, תהיה יכולת למנהלי בתי הספר להקצות שיעורים פרטיים לתלמידים כשהשיעורים הם גם וירטואליים וגם פיזיים. פתיחת האתר מגיעה בעקבות תוצאות מוצלחות של ניסויים שהתקיימו במערכת החינוך, ולאור מגמה עולמית של פרסונליזציה בלמידה ושילוב למידה דיגיטלית וירטואלית לצד למידה פיזית בכיתה. מערכי השיעור באתר יוכנו על יד מורים במערכת החינוך אך השיעורים עצמם יועברו על ידי מורים שאינם חלק מהמערכת אך עומדים ברמת הידע והפדגוגיה הנדרשת.
-
בכנס BETT השנה הציגו למעלה מ600- חברות והשתתפו בו מעל ל30,000- אנשי חינוך. התערוכה כללה שני אולמות מרכזיים כשהאחד התמקד בציוד וחומרה והשני עסק בפתרונות תוכנה וטכנולוגיות להוראה, למידה והערכה. הכנס השנה היה בסימן חזרה לשגרה לאחר מגיפת הקורונה וניתנה התייחסות להשפעותיה כמו גם מענים לנסיבות חיצוניות נוספות כגון כמו משבר האקלים העולמי. הסקירה השיטתית והמעולה של אלה פלג מתמקדת במגמות הבולטות של פתרונות תוכנה וטכנולוגיות להוראה , למידה והערכה:
-
שר החינוך יואב קיש מקדם תוכנית שתאפשר החלפה של חלק מבחינות הבגרות בהשתתפות בקורסים אקדמיים והגדלה של מספר התלמידים הניגשים לקורסים אקדמיים במהלך הלימודים בתיכון. כחלק מהתוכנית, המשרד מבקש גם שהאוניברסיטאות יכירו בעבודות גמר ובחלופות אחרות לבחינות הבגרות שיגובשו במשרד – כך שיזכו את התלמידים בנקודות זכות אם ימשיכו ללימודי תואר ראשון. במשרד רוצים למסד את שיתוף הפעולה עם אוניברסיטאות ולא עם מכללות בשלב ראשון, מתוך שאיפה לזכות בהכרה רחבה במהלך מצד מערכת ההשכלה הגבוהה. בפגישות שנערכו באחרונה, הטילו נציגי מוסדות ההשכלה הגבוהה ספק באפשרות להכיר בחלופות שיגבש משרד החינוך כנקודות זכות אקדמיות.
-
רשתות חברתיות וחינוך
-
-
גלית כדורי וברוך שוורץ , "שימושים חדשניים של מורים מובילים ברשתות חברתיות " , בתוך : ברוך שוורץ, חננאל רוזנברג וקריסטה אסטרחן (עורכים). חומות החינוך נפלו ברשת? מורים, תלמידים ורשתות חברתיות, ההוצאה: מכון מופ"ת , 2017 הערת עורך האתר "ידע וסקרנות דיגיטלית: מבין כל המחקרים שהתפרסמו בשנים האחרונות על רשתות חברתיות ולמידה זהו המעמיק ביותר ולכן מצאנו להביא את עיקרי הדברים בפני קוראינו .
-
ברשימה זו סוקר ד"ר אלי מירון (מומחה מוביל בישראל בתחומי ניהול ידע ומודיעין עסקי, מרצה באוניברסיטת בן גוריון בנגב) בקצרה שימושים של פייסבוק בלמידה, מתאר את ההתנסות בשימוש בפייסבוק באוניברסיטת בן גוריון , מסביר את השיקולים בבחירת סוג הקבוצה, כולל הדרכה טכנית מפורטת לכל המעוניינים ביישום פייסבוק בלמידה אקדמית.
-
-
מאמר של ד"ר אריה קיזל . מאמר זה מבקש לתרום לדיון לגבי השפה הדיאלוגית וה"שיחות" הנערכות במפגשי המרחב הווירטואלי והדרך שבה אנשים צעירים תופסים מרחב זה, השפעתו עליהם, והקשרים ההדדיים שלהם בתוכו. המאמר מציג את הממצאים ממחקר שהתבסס על קהילת חקר פילוסופית שבה תלמידים דנו ב"אני" ו"אתה" (האחר) ובאינטראקציה ביניהם בקהילת ווטסאפ.
-
מאת: גילה קורץ Gila Kurtz Kurtz, Gila. "Integrating a Facebook Group and a Course Website: The Effect on Participation and Perceptions on Learning", American Journal of Distance Education. Oct-Dec2014, Vol. 28 Issue 4, p253-263. מחקר זה בחן את האופן שבו השימוש בשתי פלטפורמות וירטואליות ללמידה – קבוצת פייסבוק ואתר אינטרנט של קורס במערכת ניהול למידה – משפיע על תפיסות סטודנטים לגבי השתתפות ולמידה. המחקר מתבסס על התיאוריה הקונסטרוקטיבית-חברתית.
-
מחקר אשר התפרסם בארה"ב (חודש אוקטובר 2012 ) מצא כי שילוב יישום מתוקשב של טוויטר בקורסים תורם למעורבות רבה יותר של הסטודנטים בלמידה . המחקר של Christine Greenhow נערך בקרב סטודנטים באוניברסיטת מישיגן בארה"ב . קורסים שבהם המרצים שילבו והטמיעו שימוש בטוויטר ( רשת חברתית להודעות קצרות עד 140 אותיות ) כאמצעי לאינטראקציה גרמו למעורבות רבה יותר של הלומדים . גם הישגיהם בלמידה היו גבוהים יותר בהשוואה לסטודנטים שלא השתמשו בטוויטר.
-
מאת אביבה קליגר , Aviva Klieger Klieger, A. (2016). The use of social networks to employ the wisdom of crowds for teaching. TechTrends: Linking Research Practice to Improve Learning. 60(2), 124-128. היפותיזת "חוכמת ההמונים Wisdom of Crowds הוכנסה לתחומים רבים, אך לא לחינוך. קבוצות עם ידע ומיומנויות מגוונים מקבלות החלטות טובות יותר מאשר קבוצות הומוגניות או קבוצות מומחים. המגוון מוסיף נקודות השקפה שונות, שמשפרות את יכולת פתרון הבעיות של הקבוצה. השימוש המוגבר ברשתות חברתיות מאפשר להפעיל את חוכמת ההמונים ביצירת גישות חינוכיות חדשות למטרות הוראה-למידה.
-
-
-
-
-
-
אודות "ידע וסקרנות דיגיטלית " ראשי הרשמה לעדכונים המרפסת של עמי סלנט קבוצת ניהול התוכן הדיגיטאלי תגיות הכי נצפות: בתי-ספר כלים-דיגיטליים כלים-מתוקשבים למידה-מקוונת למידה-מרחוק חיפוש באתר... מיזם "שואלים", רשת חברתית חינוכית לעידוד המוטיבציה של התלמידים 378 0מאת AMI3 חודשים לפניב הוראה מתוקשבת ופדגוגיה של כלים מתוקשבים · סביבות למידה מתוקשבות · רשתות חברתיות באינטרנט מאת: נתן דביר נתן דביר, מורה למדעים בבית ספר יסודי, מרצה לטכנו-פדגוגיה בפסג"ה שומרון וגם יזם חינוכי-טכנולוגי (כמו בערך כולם פה). והשנה לומד בקורס "חדשנות ועיצוב הלמידה באקדמיה" של מכון מופ"ת. "אמר פרופ' יורם הרפז, יש צורך בשלושה דברים כדי שהלמידה תתרחש: מוטיבציה, מוטיבציה, ומוטיבציה. לכן אותי בתור מורה מטרידה מאוד השאלה: כיצד להחזיר לתלמידים את חדוות הלמידה? למה מחוץ לבית הספר הילדים נרשמים לחוגים, צופים בסרטונים מלמדים ואילו בתוך בית הספר התלמידים משועממים ומחכים שהיום ייגמר? כיצד לקחת את הסקרנות הטבעית של הילדים ולהכניס לתוך בית הספר וכיצד להפוך את המורה זמין, מכוון ומעודד את התלמידים גם אחרי שעות הלימודים? הפתרון שלי ושל צוות המורים שעבדנו יחד הוא מיזם "שואלים", שזה רשת חברתית שעל גביה התלמידים שואלים שאלות, מחפשים תשובות, חוקרים ומפרים איש את רעהו. החלק הראשון של המיזם הוא לתת לתלמידים לשאול שאלות, שאלות על החומר הנלמד ולא על חומר הנלמד, בזמן בית הספר וגם אחרי, לפני השיעור, באמצע השיעור, בעקבות השיעור וגם באמצע טיול משפחתי. לדברי יורם הרפז, שאילת השאלות מעודדת את התלמידים לחשוב, לחקור, לחבר את הידע הקודם עם הידע שנרכש זה עתה ועוד שלל יתרונות, במיוחד אם מדובר בשאלות פוריות (פתוחות, מערערות, מחוברות וכו').
למידה מקוונת : מחקרים
-
-
-
תקציר מטרתו של מחקר זה לבחון בקרב מורים המלמדים כתיבה כחלק מהוראת שפת אם, כמקרה בוחן, את מידת השליטה שלהם בכלי תקשוב, את היקף השימוש שהם עושים בכלי התקשוב בהוראת הכתיבה, ואת תפיסותיהם באשר למטרות השימוש בכלי תקשוב בהוראת התחום, כל זאת כדי לנסות ולהבין מה מעכב את המורים מלהטמיע את התקשוב בדיסציפלינה. מכאן שאלות המחקר הן: 1 .מה מידת השליטה של מורים בשימוש בכלי תקשוב בהוראת שפת אם בהוראת כתיבה? 2 .מה מידת השימוש של מורים בכלי תקשוב בהוראת כתיבה? 3 .מהן העמדות של מורים כלפי שילוב תקשוב בהוראה? 4 .כיצד תופסים מורים לעברית את מטרת שילוב התקשוב בהוראת הדיסציפלינה שלהם? כל המורים מלמדים במערכת החינוך העל-יסודית במדינת ישראל. כמחציתם ( (מלמדים רק בחטיבת ביניים, כשליש ( (מלמדים רק בחטיבה העליונה, ואילו היתר מלמדים גם בחטיבת הביניים וגם בחטיבה העליונה. מהממצאים עולה כי מורים המלמדים באופן מפורש כתיבה שולטים בכלי תקשוב המקדמים באופן מפורש כתיבה, אולם הם אינם עושים כמעט שימוש בכלים אלו בהוראה בכיתה. ממצאים אלו עומדים בסתירה לעמדות של המורים, הרואים בחיוב את השימוש בטכנולוגיה בהוראה.
-
-
This rapid evidence assessment aimed to investigate methods that schools could use to support remote learning during school closures caused by the 2020 coronavirus pandemic (Covid-19). The review sought to find the best evidence behind the wide array of approaches that schools might choose to use during the crisis. The review systematically searched for/through existing meta-analyses and systematic reviews to find the best evidence for a wide range of approaches. In addition to the direct teaching of pupils online by teachers, the review also found evidence for approaches that pupils can use independently, including with technology that adapts the content of tasks in order to provide additional challenge or support, educational games, and for approaches that support peer interaction
-
מחקר ישראלי חדש מגלה שלמידה באמצעות משחק היא למידה משמעותית ואיכותית יותר בהשוואה ללמידה "סטנדרטית". מה יוצר את ההבדל? מסתבר שלמידה שמזמנת אפשרויות רבות להצלחה, כפי שקורה במשחק, מפעילה מנגנון במוח שיוצר זיכרון עשיר ומורכב. לעומת זאת, למידה מתוך רצון להמנע מכישלון מפעילה מנגנון אחר במוח שמייצר זכרון שטחי ודל יותר. על כך תוכלו לקרוא עוד בכתבה המצורפת.
-
מאמר של חוקרים ישראליים, ביניהם ד"ר אילן בר שלום , העובד גם בבתי ספר , שהתפרסם השבוע בעיתון מדעי ארופאי, עוסק בפורטל הבית ספרי שמפעילים בתי הספר. אותם אתרי בית ספר שאמורים היו לרכז את הלמידה בזמן חירום. מה קרה ללמידה בתקופת הקורונה , מדוע למרות תרגולי הלמידה בזמן חירום ושימוש באתרי בתי הספר בתרגילים, השימוש בהם בזמן אמת היה דל ביותר. המאמר מציע לנצל את הפלטפורמה הבית ספרית של פורטלים למטרות בניה יצירה וחינוך אותם יפיקו התלמידים כחלק ממיומניות החיים וההכשרה בבית הספר.
-
Gustafson, D. & Haque, M.D. (2020). Uncovering the challenges and leadership practices of virtual school principals. Online Journal of Distance Learning Administration, 23, 4, 1-13 בתי ספר וירטואליים נחשבים לטרנד הולך וגדל עבור תלמידי א'-י"ב בארצות הברית. אולם, פרדיגמת ההוראה החדשנית הזו מושכת ביקורות בקרב חוגים שמרנים וטומנת בחובה מכשולים שעליהם מנהלי בית הספר מוטל להתגבר. על רקע זה, המחקר בוחן את אופני ההתמודדות של מנהלי בתי ספר וירטואליים בקליפורניה עם האתגרים האדמיניסטרטיביים, המקצועיים והטכנולוגיים הניצבים לפניהם.
-
יש להבין כי בטווח הקצר, תלמידים צעירים לומדים פחות באופן עצמאי מתלמידים מבוגרים והם מסתמכים יותר על קשר עם מוריהם ותמיכה מצד מבוגרים בבית. ולכן הפסדי הלמידה שלהם היו גבוהים יותר. נמצאו עדויות לכך שתלמידים מבוגרים – במיוחד בגילאי ביה"ס תיכון הצליחו להתאים את הרגלי הלימוד שלהם היטב כדי ללמוד ביעילות בתקופות של שיבושים ולמידה מרחוק . עוד נמצא בסקירת המחקרים , על יסוד ניתוח הנתונים בין מדינות והאוכלוסיה, כי תלמידים מרקע סוציו-אקונומי נמוך יותר הושפעו יותר לרעה במהלך הלמידה מרחוק . חלק מהליקויים בלמידה מקוונת במהלך סגירת בית הספר בעולם נבעו מיישום מזורז מדי של הוראה מקוונת ( כגון שימוש יתר בזום ) בקנה מידה שאין שני לו; המדיום המקוון מתאים, אמנם כיום למשימות ולסוגי תוכן מסוימים יותר מאחרים , אבל לא רק למידה סינכרונית אלא גם א-סינכרונית ההזדמנויות המוגבלות לאינטראקציה עם עמיתים ומורים השפיעו על המוטיבציה והלמידה, במיוחד במהלך המגיפה שבה הלמידה נמשכה מעבר לגבולות בית הספר.
-
למרות תחזיות קודרות על פגיעה קשה בהישגים ובהשכלה בעקבות סגירת בתי הספר, התמונה המסתמנת מורכבת יותר, ומראה שלמידה אינה עניין כמותי הנגזר רק ממספר שעות ההוראה. במחקר נמצא כי סגירת בתי הספר לא פגעה כלל באף אחד מהיבטי המוטיבציה של התלמידים ללמוד. עוד נמצא כי בקרב תלמידים שדרגו עצמם כתלמידים חברותיים ומוחצנים גברה המוטיבציה ללמוד בעקבות משבר הקורונה, בהשוואה לתלמידים שהגדירו עצמם כמופנמים ומתבודדים. החוקרים מסבירים שהסגר העצים בעיני תלמידים חברותיים את מעמד בית הספר כמסגרת שבה הם מוצאים מענה לצורכיהם החברתיים. הם נפגעו יותר מהבדידות בתקופת הסגר, ולכן העריכו יותר את החזרה לשגרת הלימודים.
-
ממצאי המחקר מצביעים על דמיון ושוני בתהליכי קריאה והבנת הנקרא של טקסט דיגיטלי וטקסט שנקרא מדף. חשוב לתמוך בתלמידים הן בקריאה דיגיטלית והן בקריאה מדף מודפס . בתי ספר צריכים לספק לתלמידים התנסויות בקריאה בשני האופנים (קריאה מדף וקריאה דיגיטלית). עם זאת, חשוב לשים את הדגש על קריאה דיגיטלית של טקסטים ארוכים, שכן ממצאי המחקר מלמדים על כך שקריאת טקסט דיגיטלי ארוך היא מאתגרת יותר בהשוואה לקריאה מדף של טקסט זהה באורכו. לבסוף, בין אם קוראים דיגיטלית או מדף נייר, יש לעודד את התלמידים לשקול את איכות ההתנהגות (כתיבת הערות, הדגשה, חזרה אחורה בטקסט) ולהתאימה לאופן הקריאה.
-
השימוש בטכנולוגיה בהוראה עלה בצורה משמעותית במהלך משבר הקורונה, לצד שינוי באופן השפעתם של גורמים שונים על אימוץ הטכנולוגיה. אחרי הקורונה, המורים והמורות אימצו טכנולוגיות הוראה תוך נכונות למאמצים רבים יותר מאשר בעבר מצד צוותי ההוראה וכן נכונות להתמודד עם יותר גורמי סיכון אי-וודאות. הבנה מעמיקה של הגורמים המשפיעים על אימוץ חדשנות וטכנולוגיות בהוראה תאפשר לקדם את הטמעת החידושים בשטח.
-
במחקר זה נבחנה המוטיבציה להוראה מרחוק לעומת הוראה פנים אל פנים בקרב מורים בחינוך המיוחד והחינוך הרגיל, בזמן מגפת הקורונה. במחקר השתתפו 50 מורים, מתוכם 20%) 40 ( מורים לחינוך מיוחד, ומעל מהמורים היו נשים. המשתתפים מילאו שאלון הבוחן את המוטיבציה להוראה בתקופת מגפת הקורונה, אשר כלל 44 שאלות, 22 לכל אופן הוראה (הוראה פנים אל פנים והוראה מרחוק). תוצאות המחקר מעידות על הבדלים בכל מדדי מוטיבציית המורים על פי סוג ההוראה, כאשר המוטיבציה גבוהה יותר בהוראה פנים אל פנים בהשוואה להוראה מרחוק. בהשוואת שתי אוכלוסיות המחקר נמצא, כי מוטיבציית המורים להוראה פנים אל פנים בחינוך המיוחד גבוהה יותר לעומת המורים בחינוך הרגיל. לעומת זאת, במוטיבציה להוראה מרחוק לא נמצאו הבדלים בין קבוצות המחקר, מלבד ערך המטלה, שנמצא גבוה יותר בקרב מורים בחינוך הרגיל. מילות מפתח: מוטיבציה, הוראה פנים אל פנים, הוראה מרחוק, מגפת הקורונה.
-
A recent report drawing together the results of 81 studies of secondary schools from 38 countries has highlighted how complementary these digital learning methods can be to traditional methods of schooling. Pupils have found working at their own pace, and without the social pressures of the classroom, beneficial. Even as we face the prospect of continued disruption in 2022, these are reasons to be hopeful.
-
תוכניות חינוכיות המשלבות סמארטפונים וטאבלטים מחדדות עוד יותר את התהייה. האם למידה באמצעות טלפונים ניידים היא קוריוז שנועד בעצם למשוך את לב התלמידים, או שיש בה משהו ייחודי, ערך מוסף לתהליך הלמידה? המצדדים בשילוב טכנולוגיה חדשה טוענים שבית הספר צריך להקנות את מיומנויות המאה ה-21, בין השאר אוריינות מחשבית ויכולת עבודה שיתופית, המבוססת על פרויקטים. לטענתם של אוהדי הטכנולוגיה, לא ייתכן שבתי הספר יהיו מנותקים מהמציאות. אם הסמארטפונים, הטאבלטים והאפליקציות הם חלק מחיינו, ומחיי הילדים, עד כדי כך שאיננו מסוגלים לדמיין את חיינו בלעדיהם, מדוע לא להשתמש בהם לחינוך?
-
Wakelet הוא כלי דיגיטלי לאיסוף ולארגון תוכן דיגיטלי המאפשרים לכם לשמור, לארגן ולשתף משאבים דיגיטליים. המאפיינים השיתופיים של Wakelet הופכים אותו לכלי בעל פוטנציאל חינוכי עצום עבור מורים ותלמידים. אתם יכולים בקלות ליצור אוספים דיגיטליים עם מורים אחרים או להפעיל תלמידים במטלות שונות של איסוף וארגון מידע דיגיטלי ( למידה מידענית) ולהתחיל ליצור חוויות למידה שמגבירות את המוטיבציה של התלמידים. Wakelet הוא יישום מקוון מועיל ביותר (וגם חופשי) לארגון תוכן רשתי . הוא מאפשר לשמור ולארגן את פריט המידע הדיגיטלי בצורה ויזואלית לאוספים מקוונים .
-
הפלטפורמה המקוונת EDMODO היא שילוב מוצלח בין רשת חברתית ומערכת לניהול למידה מקוונת לכיתה וירטואלית. בבסיס הרעיון של היזמים עומד הקונספט של שילוב כלים חברתיים בצורה בטוחה בשיטות לימוד שונות. ההנחה היא כי עד היום כולם תמיד מחוברים בכל מקום בצורה כזו או אחרת אך שנכנסים לכיתה כללי המשחק משתנים ואין שום שיתוף דווקא במקום שצריך את השיתוף בצורה משמעותית ביותר – בלמידה (_אור דניאל). הפלטפורמה המקוונת של EDMODO היא האהודה ביותר על המורים בארה"ב וגם בעוד עשרות מדינות בעיקר בזכות המימשק האינטואיטיבי שלה והאפשרות לשלב רשת חברתית בניהול הכיתה הוירטואלית. היקף משתמשים בבתי הספר ברחבי העולם כבר הגיע ל140 מיליון , במיוחד לאחר שמשרד החינוך המצרי בשיתוף חברת EDMODO ואמזון איפשרו ל20 מיליון תלמידי בתי ספר ברחבי מצרים להשתמש בפלטפורמה המקוונת החדשנית של EDMODO
-
חלקנו נוטים לקשור למידה דיגיטלית עם ניכור ופסיביות אך מחקרים מצביעים על כך שלמידה דיגיטלית במיטבה יכולה דווקא להעלות את מעורבות הלומדות והלומדים, זאת אפילו בדוגמה פשוטה בה משווים הרצאת כיתה לעומת מפגש זום. בחינה שבוצעה בדנמרק על 282 הרצאות לימודיות וכללה גם 15 ראיונות קבוצתיים הצביעה על העדפה ברורה לשאילת שאלות בצ'ט, בהיקפים שלא מתרחשים בכיתה הפיזית. בהרצאות רבות דווח על קרוב ל- 100 שאלות בצ'ט בהרצאה אחת. ודאי אי אפשר היה לדמיין הרצאה פרונטלית בה נשאלות 100 שאלות בחדר. מעורבות כזו בחדר הרצאות נראית דמיונית ולא סבירה, אך דווקא בפלטפורמה דיגיטלית המופעלת כהלכה, הלומדים מתעוררים לחיים ובאים לידי ביטוי.
-
-
בתקופת הקורנה האוטונומיה הפדגוגית של המורים הייתה בשיאה !!!! חלק גדול מקבלת ההחלטות ברמת בית הספר הנוגעת לנושאים חינוכיים, חברתיים והתפתחותיים בבתי ספר בתקופת הקורנה היו עכשיו בידי המורים (באופן קולגיאלי או אינדיבידואלי). למרות האחידות של משרדי החינוך מבחינת תוכנית הליבה הלאומית המשותפת, האוטונומיה של מקצוע ההוראה הגיעה לשיאה ותרמה רבות לתחושת הסיפוק המקצועי של המורים.
-
ממצאים בסך הכל, הלמידה מרחוק הייתה יעילה יותר (וטובה יותר) מהוראה רגילה ב-85% מהמחקרים, 8% זהה ו-3% גרועה יותר. למידה היברידית (משולבת) הייתה טובה משמעותית מלמידה מקוונת. מבחינת מקצועות הלימוד : למידה מרחוק במקצוע אנגלית כשפה זרה הייתה היעילה ביותר, אחר כך לשון כתיבה , מדעים -STEM, קריאה ומתמטיקה, שפות זרות אחרות , בסך הכל, תלמידות הצליחו יותר מתלמידים בלמידה מרחוק . תלמידי החינוך המיוחד לא הצליחו בלמידה מרחוק .
-
מחקר חדש מצא כי למידה באמצעות סרטוני וידאו מוקלטים הייתה יותר אפקטיבית בהשוואה להרצאות פנים אל פנים במכללות. הממצאים מבוססים על ניתוח של 105 מחקרים שבדקו סטודנטים שנלמדו באמצעות הרצאות פנים אל פנים לעומת הרצאות מוקלטות מראש או שילוב של השניים. בפברואר 2021 פורסם ב-Review of Educational Research מחקר שמצא שסטודנטים למדו טוב יותר מסרטוני ווידאו מאשר הרצאה אישית, ולמדו הכי טוב משילוב של השניים.
פדגוגיה מקוונת לקראת למידה פעילה
-
-
-
-
עפרה ניר-גל, טליה נור, רפי גלברט, רוני ריינגולד המחקר הנוכחי נועד לבדוק אם ובאיזו מידה מורים בקורסים מקוונים מיישמים בפועל את התפיסות החדשות בנוגע ללמידה מקוונת, כפי שבא לידי ביטוי ברציונל, בבניית הקורס ובעיצוב משימות הלמידה. מטרת המחקר היא לספק תובנות ועדויות להיבטים הפרקטיים והיישומיים בלמידה מרחוק, באופן שיסייע לשיפור המעשה החינוכי. מדגם ההוראה כלל מאה אתרי קורסים מקוונים, שהתקיימו במסגרות השכלה גבוהה בארץ ובעולם, רובם בהכשרת מורים. לצורך איסוף הנתונים וניתוחם נבנה מחוון להערכת המתודה של ההוראה-למידה שהמורה משתמש בה באתר הקורס המקוון. ממצאי המחקר מלמדים על שימור הפרקטיקות הנהוגות בהוראה פרונטאלית, מבלי לנצל את הפוטנציאל הגלום בכלים הטכנולוגיים, בניגוד למומלץ בספרות המחקרית , בנוגע ליישום התובנות החדשות הקשורות בתהליכי הלמידה בסביבה המקוונת.
-
-
-
-
-
שרון מיכאלי רמון : יחידת לימוד, בעיניי, היא מארגן מצוין ללמידה מרחוק, משום שהיא מייצרת ציר מרכזי עליו רצים; הוא יכול להיות ציר של הקנייה ובעקבותיו משימות + תרגול + תוכן רלוונטי; הוא יכול להיות חומר גלם פדגוגי (סרט, שיר, דילמה, אקטואליה, נושא) שמאפשר למידה הקשרית לתחומים שונים; הוא יכול להיות מיומנות שניתן ללמוד בדרכים שונות. ניתן, לארגן את כל הלמידה סביב יחידות תוכן, אבל אין צורך, אפשר להשתמש בהן לחלק מתכנון השנה.
-
למידה היברידית, היא "המשך הלמידה מרחוק בכיתה והמשך הלמידה בכיתה מרחוק". למידה ממוזגת היטב לא יכולה להיות "alone stand " של כל אחת מצורות הלימודים הללו. כלומר, באם לא יהיה קשר בין השיעורים מרחוק לשיעורים הכיתתים לא נוכל לקרוא לכך למידה ממוזגת, וכן אם השיעורים לא ימשיכו זה את זה או "יתכתבו" זה עם זה, גם כך, לא יוכלו להיקרא למידה היברידית
-
-
מהותה של הכיתה ההפוכה: את "החומר" לומדים לפני השיעור, ואת זמן השיעור מקדישים לדיון, תירגול, העמקה והעשרה. הפוסט הזה עוסק בכיתה ההפוכה – דווקא מתוך ימי הלמידה-מרחוק שהביא עלינו הקורונה, וכמודל עבודה הוא מתאים לכל כיתה – גם למחוננים. תהיה בו סקירה קצרה של הרעיון, ונקודות שצריך לחשוב עליהן, וגם קישור לצ'ק ליסט להורדה, כדי להקל עליכם את החיים.
-
מאמר חשוב של ד"ר בטי שרייבר : הדגם כולל אפשרות מגוונת ללמידה: הסברים באמצעות ספרון דיגיטלי שנוצר עבור הלומדים, סרטון וידאו להסבר על שימוש באפליקציה ועוד. במקביל הסטודנטים יכולים להשיב במלל, בצירוף סרטון וידאו או בהקלטה. השיעור יושם באמצעות פלטפורמת Wizer.me המאפשר להוסיף מגוון רחב של תוצרים ולקבל מגוון תוצרים: כתיבה, וידאו והקלטה.
-
-
-
-
-
בתי הספר התיכוניים הפועלים כבר 4 שנים בארה"ב עפ"י של Enriched Virtual הם למעשה דגם של כיתה הפוכה (ראו סקירה בהמשך) במתכונת מקוונת כאשר חלק מהימים התלמידים לומדים באופן עצמאי או קבוצתי בצורה מקוונת מהבית או מספריות ופעם או פעמיים בשבוע מגיעים לביה"ס למיפגש קבוצתי עם קבוצת הלמידה שלהם ולמפגשי הנחייה פרטניים עם המורה .
-
-
-
-
-
-
-
Loading...
"הכלה מקרוב- הוראה מרחוק"- מושב בנושא למידה מבוססת קשר- היבטים רגשיים וחברתיים בלמידה מרחוק
Loading...new -
-
-
-
-
-
ב-12.1.2021 נפגשנו מאות אנשי ונשות חינוך ויצרנו מרחב של מפגש ולמידה בין אנשי מדיניות, מחקר ועשייה, מתוך אמונה שמפגש שכזה חיוני לשיפור מערכת החינוך בישראל, בימים כתיקונם ובימי משבר בפרט. שמחנו לפגוש, גם אם בצורה קצת אחרת, כה רבים מכם בכנס, תודה לכל המשתתפים והמשתתפות שחלקו איתנו מהידע, הניסיון והתובנות שלהם. ריכזנו באתר הכנס את כל חומרי הרקע, המצגות וצילומי ההרצאות. בקרוב נעלה לאתר גם דגשים מרכזיים מכל מושב.
-
המעברים המהירים של הלומדים בין סוגי מדיה שונים במהלך הלמידה המתוקשבת יוצרים עומס קוגניטיבי על הלומדים ולכן מומלץ על ידי החוקרים לבנות מערכי שיעור ללמידה מתוקשבת שהם ביסודם פחות מורכבים ממעברים בין אנימציות וקבצי קול . סביבה מתוקשבת המורכבת מדי מבחינת המדיות ( קבצי קול, וידאו , אנימציות) עשויה בסופו של דבר להיות לרועץ לתהליכי למידה. בסקירה יש ממצאי מחקר וגם הסבר על התיאוריה של עומס קוגנטיבי
-
אחד הלקחים מתקופת הלמידה מרחוק בעת מגיפת הקורונה היא חוסר יכולתם של מרבית התלמידים ללמוד באופן עצמאי . זו מיומנות חשובה מאד שמעולם לא הקנו אותה בבתי הספר והיא חשובה לעתידם המקצועי והאקדמי של התלמידים .. בלמידה מרחוק, בשנה האחרונה , התגלה כי תלמידים אינם יודעים ללמוד באופן עצמאי ( וגם לא יודעים ללמוד תכנים של בית הספר באופן עצמאי) . על התלמידים ללמוד להיות אוטונומיים בלימודם.
-
-
-
-
-
אחת הסוגיות שמשפיעה על הצלחת או כישלון הרפורמה קשורה יותר לרגשות המורים ופחות לגורמים ארגוניים או מבנה תכנית הלימודים. המחקר הנוכחי עסק בחקר הרגשות של מורים והתובנה המקצועית של מורים אשר היו מעורבים ברפורמה בית-ספרית. באמצעות ראיונות וניתוח מסמכים ניסה המחקר להבין כיצד רגשות של מורים משפיעים על עמדותיהם במהלכים אירועים משמעותיים של הרפורמה בבית הספר.
-
המורה שגית חדד , ביה"ס יסודי , נתניה "גוגל קלאסרום ממשיך לשמש אותי כסביבת למידה, אני מקפידה להעלות לשם משימות לביצוע פעם בשבוע. ממשיכה להשתמש ב- Canva כסביבת למידה, ולפחות משימה אחת בשבוע התלמידים מבצעים שם." בשאר הכלים פחות בגלל חוסר זמינות של אמצעי קצה ללומדים. גם מורים נוספים , ביניהם גם מרצים במכללות, ציינו כי המשיכו ללמד באמצעות גוגל קלאסרום במתכונת א-סינכרונית . הסיבה העיקרית היא ההכרה בחשיבותה הגוברת של פלטפורמה אסינכרונית בלמידה מקוונת השילוב בין יכולת להעלות מטלות ובין הפורום ("זרם" ) של הגוגל קלאסרום מאפשר לי להמשיך ביצירת סביבת למידה מתוקשבת פעילה וישימה מעבר לשעות ההוראה הפרונטליות בכיתה ( המורה מיכל , חט"ב , מרכז הארץ) .
-
חלק ג' של סדרת הסקירות אודות פדגוגיה דיגיטלית מבוסס על תחקיר שערכתי לאחרונה לגבי ספרים ומאמרים וחשובים בתחום ההולך ומתגבש של הפדגוגיה הדיגיטלית בארץ ובעולם . חלק ממקורות מידע אלו שימשו אותי בקורסים המקוונים שהעברתי בארץ ובחו"ל .. נוספו הרבה מקורות מידע חדשים ומחדשים בנושא פדגוגיה דיגיטלית מהתקופה האחרונה הסקירה היא חלק מהיערכות לקראת פורטל בינלאומי באנגלית אותו אני מקים בשיתוף עם מרכז ERIC בארה"ב:
-
בכנס שנערך ביום ה' האחרון, ריכז אליו מספר רב של בכירים במשרד החינוך, מנהלי מחלקות חינוך, מפקחי תקשוב, מורים ונציגי חברות טכנולוגיה שעובדות עם עולם החינוך. מוהנא פארס, ראש מינהל החינוך הטכנולוגי וסמנכ"ל במשרד החינוך, היטיב לתאר בכנס את מערכת היחסים הזו, ולא ניסה ליפות את המציאות: הוא אמר שבכל מה שקשור לחדשנות, הטכנולוגיה השיגה את הפדגוגיה – וזה לאו דווקא עושה דברים טובים לפדגוגיה. הוא הביא כדוגמה את הלמידה מרחוק בתקופת הקורונה. במבט לאחור, אמר, הכשל המרכזי היה שהשתמשו בטכנולוגיה, אבל יצקו לתוכה שיטות הוראה ותכנים שמתאימים לעידן ההוראה הפרונטלית. זה יצר את ים האתגרים והקשיים, שהתלמידים הם אלה ששילמו את המחיר שלהם. לדבריו, נעשו שינויים ושיפורים תוך כדי תנועה, אבל אילו הפדגוגיה הייתה נערכת מראש למצב של מעבר מידי ללמידה מרחוק, ייתכן שהיום היינו במקום אחר. אלא שהמבט הוא קדימה, ולא במקרה פארס אמר: אל תגידו יותר למידה מרחוק, אלא למידה משולבת דיגיטל. למידה שמאפשרת שימוש בטכנולוגיה וחדשנות בכיתה, במעבדות דמיון ובבית. מרחבי הלמידה יהיו שונים, מותאמים לסביבה והכי חשוב – יהיה סנכרון ביניהם.
-
העולם משתנה כל הזמן. כשהייתי ילד, למשל, היה דיון על המחשבונים הבסיסיים שיצאו אז לשוק והציעו ארבע פעולות חשבון, ובתור תלמיד למדתי בעל פה את הטבלה המחזורית של היסודות ואת שירת דבורה. היום צריך לחשוב איך מלמדים כל דבר אחרת. הרי גם מנועי החיפוש איתגרו את זה, גם הטלפונים החכמים, או השעונים החכמים. אז מה צריך לדעת היום? צריך לשנן דברים בעל פה? אם פעם כדי לעשות מחקר נדרשנו לבלות המון זמן בספרייה, היום לא צריך להגיע אליה בכלל. מצד שני, יש המון מידע וצריך לדעת להתמצא בו. לכן התשובה היא שהיום אנחנו נדרשים להיות אוצרים, לברור בין הדברים ופחות לדעת ליצור חומרי גלם".
-
ד"ר מירב אסף, ראש התוכנית לתואר שני ל"חינוך בעידן טכנולוגיות מידע" במכללת קיי, סבורה כבר כי דווקא יש לאפשר לילדים להחזיק בסמארטפונים בתחומי בית הספר. ד"ר אסף רואה בהחלטה למנוע שימוש בטלפונים חכמים בבתי הספר עצימת עיניים ממציאות טכנולוגית שלצד מגרעותיה גם יתרונות רבים המהווים כלי משמעותי ללימוד והוספת ידע ומידע. "רוב המידע לא נמצא אצל המורה אלא ברשת. רק חלקיק קטן מהמידע נמצא בספר הלימוד. כשאנחנו מוציאים את הרשת מהלמידה אנחנו מונעים את השפע של הלמידה ופוגעים בלמידה, אבל זה פחות מטריד אותי", אומרת ד"ר אסף ומציעה לנהוג במכשירי הטלפון כשם שנוהגים בהתייחסות לסוכר כחומר ממכר, מלמדים כיצד לצרוך, כמה ומתי.
מְחוֹלְלֵי לְמִידָה והוראה דִּיגְטָלִיִּים
-
-
נועה בן חמו
Loading...איך פותחים משתמש בgenially? ומה אפשר לעשות בכלי הנהדר הזה? סרטון היכרות עם genially
Loading...new -
-
-
-
-
גילה קיסילביץ :אתר Genially מדהים באפשרויות שניתן ליצור בו. מצגות אינטראקטיביות, סרטונים, כרזות, רשימות, מודעות ועוד. ניתן ליצור ישירות עם מלאאא תבניות קיימות המוצעות, אך גם מלוח ריק. הוסיפו אובייקטים שונים ליצירה שלכם ומיד תוכלו להפוך אותם לפעילים. ניתן לשתף אחרים ביצירה או לשתף לצפייה פעילה. קישור ישיר לאתר - https://www.genial.ly/
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
דפנה רוט : אתר מקסים המאפשר ליצור שיעור מתוקשב אינטראקטיבי המורכב מסרטונים מצגות וחידונים הכוללים שאלות מסוגים שונים - תמונה וקול, רמז או הסבר. אפשר ליצור בו גם שיעורים וגם בחנים עם קבלת משוב למורה על ביצועי התלמיד. בנוסף, שיעורים רבים שמורים אחרים כבר הכינו, כך שאפשר פשוט לעשות חיפוש, למצוא שיעור מתאים ולערוך אותו לצרכים שלכם.
-
-
-
-
-
classit הינה מערכת הבאה לתת מענה לצורך למידה המותאמת למאה ה-21: למידה היברידית (בכיתה או מקוון), למידה משולבת (עזרים טכנולוגיים בכיתה), ולמידה פרסנולית (מותאמת לקצב התלמיד). המערכת בנויה ממספר מודולים אשר מותאמים לשיעורים מבוססי הנחייה: תוכנה לבניית שיעורים, מערכת לבקשת עזרה, עזרים טכנולוגיים דיגיטליים בכיתה, ועוד.
-
מאת : דפנה רוט , המייסדת ומנהלת קבוצת הפייסבוק המעולה כלים להוראה מקוונת המרחבים הפיזיטליים הם המילה האחרונה היום בתחום הטכנופדגוגיה, וכדאי להכיר אותם. הם מצויינים להוראה היברידית ולשילוב בין השיעורים הסינכרוניים לא-סינכרוניים. הרעיון הוא לשוטט במרחב וללמוד, שזו בעצם אחת המטרות של המרחבים הפיזיטליים – פיתוח לומד עצמאי. עליכם לשוטט וללחוץ על כל תמונה ונושא כדי לגלות, לקרוא, לצפות, וללמוד על המרחבים הפיזיטליים בעצמכם. ממש
-
-
-
-
-
על ג'יניאלי: אם יש אפליקציה אחת בעולם שמצדיקה מבחינה פדגוגית את כל הסיפור הזה של הקורונה ובכלל של שנת 2020 זו ג'יניאלי. ג'יניאלי היא אפליקציה ספרדית, שמצילה את הכבוד של חצי האי האיברי אחרי "בית הנייר", והתיאורים שלה על ידי נשות ואנשי חינוך נעים בין "פאוואר פוינט על סטרואידים" ל"אפליקציה ששינתה את החיים שלי לנצח". אי אפשר שלא לחייך כשרואים אותה. ובאמת שאי אפשר בלעדיה - הפוטנציאל החינוכי שלה הוא אינסופי - בסדנה אני מתמקד בחווית הלמידה הגמישה והויזואלית. הסדנת התקיימה ב-21.1.21
לְמִידָה מְשֻׁלֶּבֶת (הִיבְּרִידִית)
-
ב”היברידי” הכוונה ל”בן כלאיים”. כמו שרכב היברידי משלב בין מנוע בנזין ומנוע חשמלי – למידה היברידית משלבת בין למידה פרונטלית (פנים אל פנים) לבין למידה דיגיטלית (אונליין). הדיעות בספרות חלוקות אם “למידה היברידית” היא בעצם שם חדש ל”למידה משולבת” (Blended Learning), אבל השורה התחתונה היא השילוב בין שיטות לימוד שונות. והשילוב הזה יכול להתקיים מרמת השיעור ועד לתוכנית למידה שלמה.
-
-
נראה שהכי הגיוני לארגן את "מערכת המטרות" ברמה השבועית, כאשר צריך לוודא שלא נוצר עומס גדול מידי על התלמידים או המורים. תפקיד המחנך ו/או הרכז הפדגוגי יהיה לסנכרן את המשימות ברמה השבועית. יום הלמידה של התלמיד צריך לכלול היבטים של "איסוף" כמו גם חיבור חברתי לקבוצה. כאידיאל היינו ממליצים על מקסימום 2 שיעורים סינכרוניים ביום, בשאיפה בפתיחה ובסיום. מפגש הפתיחה יכול לחזק את ההנעה החברתית והחיבור למטרה המשותפת, כמו גם הצבת מטרות המשנה הקטנות לאותו היום )אילו משימות עומדות לפנינו במקצועות השונים(. מפגש סיום היום יכול לשמש לרפלקציה, הפקת לקחים וסיכום הישגים. המינון המדויק תלוי בהרבה אלמנטים ובמיוחד בגיל התלמידים. במידת הצורך ניתן לדלל את כמות השידורים גם לשניים בשבוע עם המחנך - פתיחה וסיכום שבוע.
-
-
שרון מיכאלי - רמון: יחידת לימוד, בעיניי, היא מארגן מצוין ללמידה מרחוק, משום שהיא מייצרת ציר מרכזי עליו רצים; הוא יכול להיות ציר של הקנייה ובעקבותיו משימות + תרגול + תוכן רלוונטי; הוא יכול להיות חומר גלם פדגוגי (סרט, שיר, דילמה, אקטואליה, נושא) שמאפשר למידה הקשרית לתחומים שונים; הוא יכול להיות מיומנות שניתן ללמוד בדרכים שונות. ניתן, לארגן את כל הלמידה סביב יחידות תוכן, אבל אין צורך, אפשר להשתמש בהן לחלק מתכנון השנה. להלן סרטון הסבר על יחידות תוכן והשימוש בהן
-
-
רשת אמ"ית : "אנו בונים את הכשרות המורים במבנה של מסעות למידה, ובאופן זה מאפשרים למורים להתנסות בעצמם בחווית למידה היברדית בתצורת יחידת מא”ה ומסע. המפגשים הינם בעיקר וירטואלים, אך משלבים גם פנים בפנים ומשימות א-סינכרוניות, בתמהילים שונים, כמקובל בלמידה היברידית. במרבית הקורסים מורים ומנהלים מהרשת שותפים בתכנון והובלת מסעות הלמידה, ובאופן זה אנו מרחיבים את מעגלי השותפים בתהליך ההתחדשות שכולנו שותפים אליו."
-
-
-
הלמידה מרחוק לא תיעלם , כשם שהקורונה והצאצאים שלה לא יעלמו כל כך מהר מעולמנו , לצערי . פעילות הלמידה מרחוק בשנה וחצי האחרונים התמקדה יותר מדי בלמידה סינכרונית בזום והזניחה את השילוב הנכון בין שיעורים סינכרונייים ושיעורים א-סינכרונים , לכן , לקראת שנת הלימודים הקרובה , ליקטתי טיפים ועצות מועילות של מורים ומרצים בנושאי שילובי הלמידה מרחוק לאור ניסיונם בשנה האחרונה. כיום הבינו המורים , סוף סוף, שתלמידיהם לא יכולים לשבת זמן רב מול מסך המחשב, במיוחד בגילאים הצעירים. בזכות פלטפורמות שונות ומתקדמות של ההוראה מרחוק, התאפשר פתרון פשוט: קיצור השיעורים המקוונים והשלמתם ביחידות של למידה א-סינכרונית מקוונת ושל למידה שאיננה מול המחשב.
-
אם יש משהו שהקורונה הוכיחה זה שלא צריך לשבת האחד ליד השני כדי שיתקיימו לימודים, ובקהילה הצפונית של רשת אמית החליטו למנף את ההבנה הזו לפיילוט של בית ספר היברידי, בית ספר שנבנה לצד בית הספר הקיים ומציע באופן מקוון ברובו יותר מגמות וקורסי העשרה. הפיילוט החל בשנת הלימודים הנוכחית, ובמסגרתו תורם כל מנהל מ־11 בתי הספר של אמית בצפון מורים מצטיינים, מגמות מגוונות וקורסי השכלה כללית, שאליהם יכול להירשם כל תלמידה ותלמיד. את תוכנית בית הספר ההיברידי רקחו, בשיתוף מנהלי בתי הספר, דקלה בר, מובילת המרחב ההיברידי של קהילת צפון ברשת אמית, ודני שטיינר, המל"ת – מלווה לשינוי תרבותי, שתפקידו לתמוך בבתי הספר של הרשת בתהליכי התחדשות פדגוגית. התוכנית מאפשרת גם לבתי ספר קטנים בצפון, שסבלו מהיצע מועט של מגמות, לזכות בבחירה מגוונת בהרבה בעבור התלמידים. המהלך ההיברידי שינה להרבה עובדי הוראה את עיקר המשימה המקצועית שלהם. הם הפכו מ"ספקים" של תכניות מוצעות של תוכן, ליצרנים של תהליכי למידה – מסעות למידה עבור הלומדים שלהם. דבר נוסף שהתרחש הוא שכשיש מורה שהוא טוב במשהו, זה לא משנה מאיפה הוא בארץ. "ראינו בתקופת הקורונה כתקופה כאוטית, הזדמנות של ממש להובלת שינויים בקונספציות שהיו מאוד מובנות ולא גמישות", אומרת בר, "מפמרי"ם (מפקחי מרכז מקצוע, מ"פ) מוכנים ללכת יד ביד למהלך מפתיע שבמסגרתו תלמידים ממוסדות שונים ילמדו בתוך אותה מגמה. קיימת אי ודאות רבה, אך כל השותפים סובלניים כלפי אי הוודאות הזו. הם מבינים שבלי להיות קצת באוויר אי אפשר יהיה להגיע ליבשת חדשה, ובכל זאת הם מוכנים להימצא במקום הזה. לו כל אחד מאיתנו היה מוריד את העיסוק בהיברידי לרמה הטכנית, אי אפשר היה לעוף מספיק גבוה".
-
-
מרחב למידה היברידי – נראה שהכי הגיוני לארגן את "מערכת המטרות" ברמה השבועית, כאשר צריך לוודא שלא נוצר עומס גדול מידי על התלמידים או המורים. תפקיד המחנך ו/או הרכז הפדגוגי יהיה לסנכרן את המשימות ברמה השבועית. יום הלמידה של התלמיד צריך לכלול היבטים של "איסוף" כמו גם חיבור חברתי לקבוצה. כאידיאל היינו ממליצים על מקסימום 2 שיעורים סינכרוניים ביום, בשאיפה בפתיחה ובסיום. מפגש הפתיחה יכול לחזק את ההנעה החברתית והחיבור למטרה המשותפת, כמו גם הצבת מטרות המשנה הקטנות לאותו היום )אילו משימות עומדות לפנינו במקצועות השונים(. מפגש סיום היום יכול לשמש לרפלקציה, הפקת לקחים וסיכום הישגים. המינון המדויק תלוי בהרבה אלמנטים ובמיוחד בגיל התלמידים. במידת הצורך ניתן לדלל את כמות השידורים גם לשניים בשבוע עם המחנך - פתיחה וסיכום שבוע. https://bit.ly/3gTpU7A
-
-
For students to succeed, they need routines, resource availability, structure, and support. The last thing you want your classroom to be, whether online or in-person, is unpredictable. Successful hybrid learning environments have a consistent schedule. Whether students attend in person learning on Monday and Wednesdays each week, or half of your school’s students go in person every other week, the schedule should always be consistent and reliable.
-
כבר כתבתי לפני כמה חודשים אודות למידה היברידית בבתי הספר : תמונת מצב 2021, סקירה שיטתית שזכתה להדים רבים , אבל לאחרונה כתבה פרופסור קלודי טל מאמר מאיר עיניים המדגיש את הההיבטים הפדגוגים של למידה היברידית , ועל כן , מצאתי לנכון להביא מתוכו כמה תובנות פדגוגיות חשובות : "במהלך השנה האחרונה נתקלתי בשימוש וביישום מאוד בעיתיים של למידה\ הוראה היברידית. מדובר בניהול שיעור באופן סיכנרוני כשחלק מהתלמידים או הסטודנטים נמצאים בכיתה, וחלק אחר בבתים, מחוברים בזום לאותו שיעור. במצב זה על המורה או המרצה לפצל את הקשב בין הקבוצה הנמצאת בכיתה לבין מסך זום מפוצל לכמה תלמידים הנמצאים בבתים. כנגד היישום הזה אני יוצאת בפוסט וגם מציעה בהמשך חלופות למצב שבו חלק מהתלמידים או הסטודנטים נמצאים בבתים וחלק אחר בכיתת הלימוד"
-
ארגון אונסק"ו הבינלאומי גיבש לאחרונה מסמך עקרונות לתכנית לימודים היברידית עבור בתי ספר בעולם. התכנית שפורסמה באתר אונס"קו ידועה בשם HLCF והיא מצביעה על הכיוון שהעולם החינוכי צועד בעשור הקרוב . התכנית הופצה לכל משרדי החינוך והתרבות בעולם . המסמך מדגיש את היסודות והמימדים הבאים שצריכה לכלול תכנית לימודים היברידית לבתי ספר בכל מדינה ומדינה
-
"אלפאסקול"- הינו מיזם חדשני פורץ דרך הייחודי לחינוך היסודי בפתח תקוה שהחל לפעול בשנת הלימודים הקודמת וממשיך גם השנה. מדובר ברשת למידה עירונית היברידית ושיתופית ליצירה ולרכישת ידע רלוונטי ומיומנויות המותאמות לתלמיד/ה. ב"אלפאסקול" לומדים למידה היברידית המשולבת באמצעים טכנולוגיים וסביבות למידה מתוקשבות והשיעורים מתנהלים במודל של הוראה משותפת (Co Teaching) מקרוב ומרחוק בו זמנית.
-
-
שינוי משמעותי בתחום החינוך לקראת שילוב טכנולוגיית הלמידה. התפתחות בולטת שצצה היא למידה היברידית, שיטת הוראה המשלבת גם הדרכה פנים אל פנים וגם למידה מקוונת. גישה חדשה זו תפסה תאוצה בבתי ספר ברחבי העולם, מה שמציע יתרונות רבים הם לתלמידים והן למחנכים. במאמר זה נחקור את הרעיון של למידה היברידית בבתי ספר ונדון בהשפעתו על הנוף החינוכי.
בינה מלאכותית ( AI ) בחינוך
-
בשעה שמלחמת הצ'אטבוטים צוברת תאוצה, עכשיו אנחנו בזירה שונה – זירת ה-AI לכתיבת טקסטים. הזירה הזו הרבה יותר חדשנית ומועילה מאשר אותם יישומי CHATGPT וBARD של החברות הגדולות ( מיקרוסופט וגוגל) .על פי חברת המחקר Statista, עד לסוף העשור היקף השוק של מוצרים מבוססי AI ככלי עזר ותוספים צפוי לעמוד על 2 טריליון דולר, המשקף זינוק של פי 10 מהרמה הנוכחית של 200 מיליארד דולר.
-
החידוש הגדול של הבינה המלאכותית מהדור השני הוא היכולת שהיא מקנה למחשב, לא רק לאגור ולשלוף מידע, אלא גם לעבד אותו , ללמוד ממנו, ולהפיק ממנו תוצר חדש. עדי מור־בירן ממיקרוסופט : עד 2021, הבינה המלאכותית לא הייתה רלוונטית להרבה שפות, וה־AI שולב בעיקר בארגונים. אלא שאז פיתחו את מודלי שפה הגדולים, שיטה שמבוססת על למידה עמוקה, והדבר היווה את הבסיס לבינה מלאכותית
-
בתי הספר של ניו יורק כבר חזרו בהם מהאיסור שהטילו על תלמידים להשתמש בבינה מלאכותית מחצית מהסטודנטים באוניברסיטת קיימברידג' השיבו בסקר כי השתמשו ב- ChatGPTכסיוע בכתיבת עבודות יש המנבאים שאפליקציות מבוססות בינה מלאכותית יוכלו בתוך כשנתיים להיות מורות פרטיות נהדרות ללימוד שפות חשוב לפתח את היכולת להציג למחשב שאלות-המשך שמדייקות, מחדדות ובודקות את האמינות של תשובות המכונה חיוני להבהיר לתלמידים ולמורים את הצורך והחובה להתייחס לתוצרי המכונה כאל המלצה שצריך לבדוק ולאמת את נכונותה ואת התאמתה
-
אחד האוצרות הגדולים ביותר לשימוש יעיל ב-ChatGPT הוא רשימת הפעלים המפורטת בטקסונומיה של בלום. פעלים ממלאים תפקיד מכריע בשימוש בשפה האנושית ויכולים להביא לתוצאות שונות לחלוטין רק על ידי שינוי הפועל בו נעשה שימוש. עבור דוברי עברית שאינם דוברי אנגלית כשפת אם, הניואנסים השונים של פעלים אלה לעיתים חומקים מאיתנו ולכן לעיתים קיים פער בין מה שרצינו לקבל לבין התוצאה עצמה. אוגדן הפרומפטים הזה נכתב כדי לסייע לכם להתגבר על כך. במיוחד עבורכם, פיתחנו אוסף של 31 פרומפטים מדויקים שנוסחו בראש ובראשונה למטרות למידה והוראה. פרומפטים אלה נועדו לעזור לכם לייעל את זרימת העבודה שלכם ולהשיג ChatGPT, למקסם את הפוטנציאל של מודלי שפה גדולים כמו תוצאות טובות יותר באופן משמעותי מהמערכת. האוגדן מחולק לשישה פרקים, שכל אחד מהם מתאים לאחת משש הקטגוריות בטקסונומיה של בלום. הפרומפטים נותנים מענה למגוון רחב של נושאים ומשימות המתאימים מטרות למידה מגוונות. וגם לרתום את מלוא ChatGPT ומאפשרים גם לקבל הבנה עמוקה יותר של איך לתקשר ביעילות עם הפוטנציאל של המערכת. כמובן שתוכלו גם להתאים את הפרומפטים כדי לקבל תשובות מדויקות ורלוונטיות יותר, ובכך לשפר את חווית הלמידה הכוללת. הפרומפטים באוגדן תוכננו להיות תואמים לכל הגרסאות של ChatGPT, כולל הגרסה החינמית. האוגדן נועד נכתב עבור משתמשים מתחילים ומנוסים כאחד ומאפשר לכם לממש את מלוא הפוטנציאל של ChatGPT למטרות למידה וחינוך.
-
תוכניות בינה מלאכותית בבתי ספר עם הפריצה של ה-ChatGPT, לצד תוכניות בינה מלאכותית נוספות, נגלה לעינינו הצורך בפיתוח מיומנות פדגוגית חדשה וחיונית: אוריינות תשאולית (Prompt literacy). מיומנות זו מאפשרת לכתוב ולהפיק מידע בצורה יעילה, מדויקת וזריזה ובכוחה להעצים תלמידים וללמדם כיצד לתפעל את הבינה המלאכותית, במקום להיות מונעים על ידה. מודל CAST כדי לסייע למורים ולמנחים להתנסות וללמד אוריינות תשאולית, צוות המחקר פיתח מודל ללמידה מבוססת בינה מלאכותית בשם CAST (Criteria, Audience, Specifications, and Testing). מטרתו של מודל זה היא מיקסום יעילות הפקת המידע במנועי חיפוש עתידיים. מעבר לכך, מודל חדשני זה תומך בפרסונליזציה של למידה, מספק הזדמנויות ללמידה אינטראקטיבית ושיתופית ומזמן חשיבה ביקורתית כלפי האופן בו בני אדם צורכים מידע.
-
שישה מורי ביולוגיה מתיכונים בישראל השתתפו בסדנת פיתוח מקצועי בת חודשיים במכון ויצמן למדע. בסדנה, הוצגה בפניהם טכנולוגיה חינוכית מבוססת-בינה-מלאכותית בשם AI-Grader. בכוחה של תוכנה זו לבדוק, לנתח ולהעריך תשובות תלמידים לשאלות פתוחות בביולוגיה ולהעניק להם ציון על סמך רובריקת בדיקה משוקללת. רובריקה זו פועלת לפי רצף מצופה של תכנים, טיעונים, קשרים לוגיים ודיוק. מטרת המחקר היא ללמוד על התפיסות, הגישות והעקרונות של המורים כלפי שימוש פוטנציאלי ב-AI-Grader
-
לא רצוי ואף בלתי אפשרי לאסור שימוש במחולל השיח ChatGPT, גם בשיעורי הבית. זה לא נכון מבחינה חינוכית וטכנולוגית האתגר המרכזי של מערכת החינוך הוא להכין את התלמידים לעולם עתיר בינה מלאכותית, וגם לסייע למורים להשתמש באופן אפקטיבי בכלים הללו כדי לשפר את תהליכי ההוראה בכיתה רובוטים יוכלו כנראה להציג לפני התלמידים כל סרטון חינוכי שהמורה תבחר, ולהפוך אותו באופן אוטומטי למערך שיעור של ממש עם זאת, אין כוונה להחליף את המורות והמורים ברובוטים, לא בטווח הקרוב וגם לא בעתיד הרחוק חוקרים מפתחים יישומים מבוססי בינה מלאכותית, המסייעים למורים בקבלת החלטות במהלך השיעור בהתאם למידת ההצלחה שלהם במשימות שונות הבינה המלאכותית יכולה להמליץ למורה לחבר בין תלמידים שיכולים לעזור אלה לאלה, או בין תלמידים שנמצאים באותה רמה וכדאי להם לעבוד יחד
-
על מערכת החינוך לשנות את הדגשים: פחות לסקר מקורות מידע או לסכם אותם, ויותר להפעיל חשיבה עצמאית, בצורה שפחות מאפשרת לעקוף אותה "התלמידים יידרשו להציג את העבודה שלהם בפני המורים, להסביר ולענות על שאלות. תוך דקה נדע מי כתב אותה – תלמיד או תוכנה" שימוש נכון במערכת יכול להיעשות באמצעות הכשרת התלמידים לשאול את השאלות הנכונות, שגם היא מיומנות חשובה "במקום להיבהל מהכלי הזה, עדיף שנלמד את הילדים לעבוד איתו בצורה יעילה ולשפר את התוצרים של הבוט. כמו שאנחנו מלמדים אותם להשתמש בתוכנות מחשב, נצטרך ללמד אותם לעבוד עם הבוט" אם הצ'אטבוט יוכל לכתוב עבודות במקום התלמידים, האם יהיה טעם להטיל מטלות כתיבה להכנה בבית, או בכלל ללמד את התלמידים לכתוב בעצמם עבודות? המערכת תוכל אולי לחבר שאלות למבחנים, לבדוק אותם וללמד מקצועות טכניים ואפילו הומניסטיים, אבל לא להדביק את התלמידים בתשוקה וסקרנות, ולא לספק להם עידוד
-
סקר חדש של פרופ' גילה קורץ וד"ר מיטל אמזלג מהפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT, המכון הטכנולוגי חולון, מצא כי 70% מהסטודנטים משתמשים בבינה מלאכותית במהלך הלמידה, כאשר במקום הראשון נמצא ChatGPT ובפער גדול. אז האם התועלת של כלי ה-AI עולה על הנזק או להפך? ומה אפשר לעשות במקרה של עבודות שלמות שהצ'אטבוט כתב והוגשו למרצה?
-
-
״העולם משתנה כל הזמן. כשהייתי ילד, למשל, היה דיון על המחשבונים הבסיסיים שיצאו אז לשוק והציעו ארבע פעולות חשבון, ובתור תלמיד למדתי בעל פה את הטבלה המחזורית של היסודות ואת שירת דבורה. היום צריך לחשוב איך מלמדים כל דבר אחרת. הרי גם מנועי החיפוש איתגרו את זה, גם הטלפונים החכמים, או השעונים החכמים. אז מה צריך לדעת היום? צריך לשנן דברים בעל פה? אם פעם כדי לעשות מחקר נדרשנו לבלות המון זמן בספרייה, היום לא צריך להגיע אליה בכלל. מצד שני, יש המון מידע וצריך לדעת להתמצא בו. לכן התשובה היא שהיום אנחנו נדרשים להיות אוצרים, לברור בין הדברים ופחות לדעת ליצור חומרי גלם".
-
תוסף כרום שנקרא YouTube Summary - Glasp שמבצע תמלול של סרטון יוטיוב בחלוקה של ציר זמן. התוסף מאפשר לבחור את סוג הסיכום למשל: מילה במילה, סיכום הנקודות המרכזיות, סיכום בצורת תקציר. תוסף נוסף שתמי הזכירה היה ChatTube אשר מאפשר לשוחח בצ'אט ולשאול שאלות עם כל סרטון YouTube. כלים אלו סייעו לתלמידים לסכם את הסרטונים שצפו בהם במהלך הלמידה במגמה. מקור וקרדיט : רעות ביבי
-
-
-
mindmap herokuapp – כלי ליצירת מפות חשיבה באמצעות בינה מלאכותית. מקלידים טקסט קצר ומקבלים מפת חשיבה המציעה קשרים בין אירועים, רעיונות ומושגים רלוונטיים. הכלי באנגלית. ניתן לתרגם באמצעות google translate. יכול לשמש בסיס לדיון בכיתה, התלמידים יתבקשו לבצע חקר רשת, להוסיף למפה תכנים חסרים ולדייקה במידת התורך.
-
אפרת מעטוף : התוסף ChatGPT – סיכומי אתרי אינטרנט וסרטוני YouTube – תוסף האמור לסכם את המידע המופיע בעמודי אינטרנט ובסרטוני יוטיוב. הפעם מדובר במידע פרופר על הכלי ולא בהמלצה – משום שממספר בדיקות שערכתי מצאתי שהמידע המופק לא תמיד תורם ואף עלול להטעות, אף כי הוא לא בהכרח מציג שגיאות… ולמה הכוונה? המידע מתבסס על כל מה שמופיע בעמוד האינטרנטי ובחלק מניסיונות הוא התמקד דווקא בתפל ולא בעיקר הדברים ובכך פספס לחלוטין את העברת המסר של המאמר. לגבי סרטונים, לעתים אינו מסוגל לזהות את תוכן הסרטון, ועל כך אין תלונה. אך בניסיונות מסויימים התוסף ממש המציא תוכן לסרטון, ולא בכל הניסיונות הצלחתי להבין מהיכן נדלה התוכן השגוי. בניסיונותיי ראיתי שהתוסף כן עשה עבודה טובה בעיקר בעמודי חדשות, אשר גם כך כוללים כותרות והדגשות שונות, אבל נכשל כאשר היה מדובר בניתוח סרטוני יוטיוב שלא היה להם תיאור כתוב מפורט או בטקסטים ארוכים ללא כותרות מכוונות או שיש בהם קישורים או התייחסויות לתכנים שהם שוליים יותר. אציין שבחלק מהניסיונות כן התקבלו תוצאות טובות גם לגבי סרטונים וגם לגבי מאמרים, דבר שיוצר בלבול גדול עוד יותר משום שאם לא הייתי בודקת בעצמי את התוכן שהתקבל בכל אחד מהניסיונות לא הייתי יכולה לדעת שבמקרים אחרים התוצר היה מטעה.
-
-
אפרת מעטוף : Readlee – משימת תרגול קריאה בקול, לשיעורי אנגלית. המורה יוצר כיתה > מקצה לתלמידים טקסט קריאה באנגלית (בעברית לא עובד טוב…) > שולח אל התלמידים את הקישור לכיתה > התלמידים נכנסים לקישור (התלמידים ידרשו למייל לצורך התחברות) > התלמידים נכנסים למשימה, לוחצים על כפתור ההקלטה ומקריאים את הטקסט קול רם, בסיום לוחצים על שליחה > המורה מקבל דו”ח מפורט על זמן הקריאה, סך המילים שנקראו, מילים ייחודיות שנקראו, מהירות הקריאה, איזה חלק מהטסקט הוקרא. כולל אפשרות של המורה להאזין להקלטה. בגרסה החינמית ימחקו נתוני התלמידים לאחר 30 יום.
-
ד"ר לימור ליבוביץ : אנחנו נכנסים לתקופה טכנולוגית מרתקת שניה בהסטוריה של החינוך! התקופה הראשונה היתה כניסתם לכיתות של האינטרנט, ובכלל זה מנועי החיפוש, כלים ליצירת תוכן דיגיטלי, משחקי למידה דיגיטליים, קורסים דיגיטליים, סרטונים והויקיפדיה כמובן. בתקופת כניסתם של כלי בינה מלאכותית יוצרת אנו יכולים לצפות לתרחישים הבאים:
-
המורים נדרשים ללמד מיומנויות חדשות של שאילת שאלות ולחזק מיומנויות קיימות כגון קריאה ביקורתית, מיומנות השוואת טקסט ועוד. הן שילמדו את התלמידים והסטודנטים כיצד לנתח את הטקסט המוצע, לברר מהם המקורות שלו ולתקף אותו מול מאגרי המידע הקיימים, ממש בדומה לאוריינות הנדרשת כיום מסטודנטים. כיצד להבדיל בין האיכות של מקורות המידע כאשר לא ניתן להשוות בין מאמר אקדמי מתוקף לערך בויקיפדיה". לשיטתו של זלביץ', הפדגוגיה תתקדם והמרצים והמורים יתמקדו ביצירת תוכן ויחזקו את מעמדם כמנטורים שילוו את התלמיד ויעזרו לו לרכוש מיומנויות חשובות אלו ומיומנויות נוספות, כגון ניתוח טקסט, אימות מידע, אומנות שאילת שאלות ועוד, כאשר הדגש המרכזי יהיה הדרך שבה התלמיד הגיע לפתרון ולא הפתרון עצמו, מהי צורת החשיבה שלו ואילו שאלות הובילו אותו למאמר הדרוש, כיצד הוא בדק ותיקף את המידע וכדומה. כך שהדרך הופכת להיות העיקר, והחשיבה הייחודית של האדם היא איך לחבר את כלי הבינה לתוצר שלם שייצר תוכן חדש. "כך הלמידה הופכת לעמוקה יותר, וההבנה של התלמיד מחזקת את יכולותיו לחקור נושאים חדשים".
-
תלמידים יגיעו לבינה המלאכותית בכל מקרה, איתנו או בלעדינו, אז עדיף שזה ייעשה בהסכמת ההורים ובבית הספר בצורה מפוקחת”, אומרת רפאלה בלס, אחראית פיתוח תוכן ופרויקטים ברשת בתי הספר “עמל” ומורה בתיכון עמל להייטק ואמנויות ע”ש פרס בתל אביב. “כך הם ילמדו להשתמש בה בצורה נכונה וטובה. אנחנו קוראים לזה לימודי ‘אוריינות בינה מלאכותית’”. במסגרת תפקידה, וכחלק מפיתוח יוזמה אישית במסלול הטאלנטים של משרד החינוך, פיתחה רפאלה יחד עם המורה ללשון תומר קרודו, תוכנית שמנגישה לתלמידים את כלי הבינה המלאכותית (AI). “אנו נותנים לתלמידים משימה מסקרנת ומעוררת מוטיבציה וכדי להשלים אותה הם נעזרים בשורה של כלים”, היא מתארת. “בסוף הם מגלים שהם יודעים לשלוט בכלי הבינה המלאכותית”.
-
-
האם כלי ה-AI משנים את פני החינוך, או לפחות מעצימים איכות החינוך בלמידה ומשם בהוראה? התשובה עד כה לפחות – ממש לא, אין ראיות חותכות לכך. התשובות שניתנות לה לא מספקות את הדרישה של מיטוב איכות החינוך, אלא מדשדשות שוב בהכרת עוד כלים, הגבלת שימוש באחדים מהם וכיו'ב. למרות השיח המתלהב, שחלקו שגוי ומשלה ושלל ההבטחות והציפיות – יש לשנות תפיסה ולהכיר בכך שכלי ה-AI לא משנים באופן עמוק סדרי עולם ולא סדרי חינוך.
-
החל מינואר 2024, מודל השפה Gemini ( מבוסס בינה מלאכותית) נגיש דרך אפליקציית ג'מיני. האפליקציה זמינה בחינם לשימוש אישי, וניתן להשתמש בה למגוון משימות, כגון: כתיבה, תכנון למידה , יצירת תוכן. ג׳ימיני של גוגל הופך להיות כלי שאני משתמש בו על בסיס יומי ..במיוחד ג׳ימיני אולטרה שמתחרה בהצלחה רבה ביישום הבינה המלאכותית ChatGPT של חברת OpenAI
-
Magic School הוא מאגר של כלי AI שונים שמטרתם לסייע למורים ומרצים בביצוע משימות שונות הקשורות להוראה וניהול כיתה. הוא מחולל תוצרים שונים כמו, מחוונים, שאלות עוזר ההוראה MagicSchool AI, כולל כ-60 כלים שנבנו ואומנו על ידי אנשי חינוך ומורים בארצות הברית, בהסתמך על מאגר ידע פדגוגי גדול, ורובם מתאימים לשימוש גם בישראל. MagicSchool AI היא פלטפורמה שנבנתה כדי לסייע לבתי ספר ולמחנכים במשימות הוראה שונות. משימות אלו מקיפות יצירת מערכי שיעור, פיתוח הערכות, יצירת רובריקות, והדרכת מחנכים בקורסים ספציפיים. הפלטפורמה כוללת למעלה מ-60 כלים דיגיטליים.
-
-
זקוקים לעזרה בכתיבת הנחיות לכלי הצ’ט מבוססי הבינה המלאכותית? מחפשים דוגמה לפרומפט מוצלח ? במאגר בפרומפטים של MORAI, המיועד לשימוש בכלי Claude (ולא רק) לצורך יצירת חומרי הוראה שונים, תוכלו למצוא שלל הצעות לפרומפטים. בחרו את הנושא הרצוי > קבלו הצעה לפרומפט מוצלח > דייקו את הנוסח כך שיתאים לצרכיכם > הזינו את הבקשה בכלי claude (או בכלי צ’ט AI אחר). מאגר הפרומפטים הוכן על ידי איתי, אמונה ואלישבע, מצוות ה- EdTech Studio של Mindcet. מקור וקרדיט : אפרת מעטוף ( כלים גדולים קטנים)